#ET6 Halve-finales: Van Gerwen en Suljovic plaatsen zich voor de finale in Hamburg

We komen steeds dichterbij de finale van de Euro Tour 6 in Hamburg. De halve-finales zijn gespeeld, lees hieronder wie zich hebben geplaatst voor de Finale!

De eerste halve-finale partij ging tussen Mensur Suljovic en Cristo Reyes. Voor de Spanjaard is het zijn eerste halve-finale bij een Euro Tour. Suljovic mocht beginnen aan de wedstrijd en deed dat sterk. Hij gooide 116 uit via D18. Opnieuw was het de Oostenrijker die de leg won wat een break betekende; 121 ging uit via de bull. De break verzilveren lukte niet want het was Reyes die D5 uitgooide voor de re-break. Via D16 werd het weer helemaal gelijk. Het was Suljovic die via een 80 finish zijn leg hield, en daarna deed hij dat opnieuw via D16 maar dat betekende een break; 4-2. Door opnieuw een D16 te gooien wist hij die break te verzilveren. Reyes wist zijn eigen leg daarna weer te behouden door D16 uit te gooien. Via top wist Mensur de winst binnen te slepen. Hij plaatst zich als eerste voor de Finale van de #ET6 in Hamburg.

Michael van Gerwen moest het opnemen in de tweede halve-finale tegen Michael Smith. ‘Bully Boy’ begon ijzersterk door direct te breaken via een 94 finish! Van Gerwen wist het verschil alweer direct goed te maken en verzilverde daarna ook direct de re-break. Opnieuw wist de nummer één van de wereld te breaken, ditmaal via D2. Toch kon de Nederlander niet het verschil behouden, want Smith plaatste direct een re-break. Het bleef rommelig want ditmaal wist Van Gerwen direct weer te breaken via een 66 finish op D18. Via tops lukte het de huidige wereldkampioen om de break te verzilveren. Het leek alsof het na de achtste leg gespeeld was, maar Smith toverde nog maar eens een 144 finish uit de hoge hoed; 3-5. Van Gerwen wist de wedstrijd via een 12-darter te beslissen. Hij plaatst zich voor de finale van de #ET6 in Hamburg.

Finale #ET6 in Hamburg:
Michael van Gerwen – Mensur Suljovic

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in