#ET6 Derde ronde: Van der Voort en Wright uitgeschakeld, Van Gerwen wint wel

De laatste 16 is gespeeld in Hamburg. Vanavond worden de kwartfinales, halve finales en de finale van de European Darts Matchplay gespeeld. Lees hier hoe het ging in de middagsessie.

We begonnen de middagsessie met Mensur Suljovic tegen Daryl Gurney. Suljovic kwam 5-3 voor, maar Gurney wist er 5-5 van te maken en zo kwam er een beslissende leg. De decider wist de Oostenrijker te winnen en gaat zo door naar de kwartfinales ten koste van ‘Superchin’.

De tweede partij van middagsessie ging tussen Dave Chisnall en Ian White. Vanaf 2-2 gingen alle legs met de darts mee en daardoor wist Dave Chisnall ook met 6-5 te winnen.

De derde partij ging tussen twee ongeplaatste spelers, Stephen Bunting en Kyle Anderson. De eerste 2 legs gaan met de darts mee. Bunting mist in de derde leg de single 12 voor tops, Anderson profiteert en gooit 74 uit voor de break; 2-1. Vervolgens weet Bunting 4 legs op rij te winnen met o.a. een 9-darter poging, maar D12 werd gemist. Via een 60-finish behoudt Anderson zijn eigen leg en komt zo terug tot 5-3. Met een 13-darter behoudt ‘The Bullet’ zijn eigen leg en wint met 6-3.

De vierde partij van de laatste 16 ging tussen de nummer 2 en 15 geplaatste Peter Wright en Cristo Reyes. Wright begint goed aan de wedstrijd en neemt een 3-1 voorsprong. Reyes houdt vervolgens zijn eigen leg en breakt terug naar 3-3. De volgende 2 legs gaan met de darts mee, waardoor het 4-4 staat. Met een geweldige 110-finish breakt Wright naar 5-4 en begint de tiende leg met een 180. Wat Reyes daarna doet is fenomenaal. In de tiende leg gooit hij twee keer 180 en gooit 42 uit voor de rebreak; 5-5. In de beslissende leg gooit Reyes een 15-darter en wint daarmee met 6-5 van de nummer 2 geplaatste Peter Wright. Reyes noteerde een gemiddelde van 103,24, Wright deed het net iets minder; 102,02.

Vervolgens moesten Michael Smith en Andy Hamilton tegen elkaar spelen. Hamilton kon weinig in brengen tegen Michael Smith, die met een gemiddelde van 100,56 met 6-2 wist te winnen.

Vincent van der Voort nam het op tegen Joe Cullen. Cullen begon goed door na een 1-0 achterstand 3-1 voor te komen. Vervolgens weet Van der Voort 3 legs op rij te pakken met o.a. een 111-finish. Met een 95-finish behoudt Cullen zijn eigen leg voor 4-4. In de negende leg mist de Nederlander 3 darts op de dubbel, Cullen profiteert die 70 uitgooit voor een 5-4 voorsprong. Van der Voort krijgt in de tiende leg 1 dart op D10 om 5-5 te maken, maar mist. Via D5 maakt ‘The Rockstar’ er een einde aan en wint met 6-4.

In de zevende partij van de middag spelen Alan Norris en Peter Hudson tegen elkaar spelen. De slechtste partij van de middag wordt gewonnen door Peter Hudson met 6-3. In de wedstrijd maakte Norris enorm veel fouten, die ‘The Rock’ afstrafte.

In de laatste partij van de middag speelde Michael van Gerwen tegen Mervyn King. De eerste 6 legs gaan met de darts mee. Met een 87-finish breakt Van Gerwen naar 4-3. Via D8 behoudt de Nederlander zijn eigen leg voor een 5-3 voorsprong. Met een 134-finish via tops tops wint Van Gerwen met 6-3 van Mervyn King en gaat door naar de kwartfinales.

Bekijk op ons toernooicenter het speelschema voor vanavond!

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in