Challenge Tour 3&4 prooi voor Martin Atkins en Jason Cullen

Op de tweede dag van Challenge Tour zijn de overwinningen naar nieuwkomer Martin Atkins en Jason Cullen gegaan. Na weer een lange dag, waarin Yordi Meeuwisse in Challenge Tour 4 de halve finale haalde, kon de balans worden opgemaakt en daarmee ook de stand, die dit jaar belangrijker is dan ooit. Lees hier meer.

Challenge Tour 1
Na vorige week op Q-school zijn eerste PDC toernooi te hebben gespeeld volgde een week later bij Challenge Tour 3 zijn eerste overwinning. De darter uit Wigan (niet te verwarren met Martin Atkins, meervoudig BDO-toernooi winnaar) begon zijn glorieuze dag met een nipte overwinning op David Pallett (5-4) om daarna in de volgende ronde Rhys Griffin met dezelfde cijfers te verslaan. In zijn derde wedstrijd daarentegen verging het hem des te makkelijker, hier versloeg hij David Edwards met maar liefst 5-0. Bij de laatste 32 bleek Atkins toch meer gehecht te zijn aan het spelen van het volledig aantal mogelijke legs en hierin was Lee Budgen zijn tegenstander (5-4). Vanaf de laatste 16 verging het hem daarna wel weer een stuk makkelijker en versloeg hij achtereenvolgens Colin Osborne (5-2), Ricky Williams (5-3) en Jason Lowe (5-2). In de finale was vervolgens Michael Barnard, die ook bezig is aan een sterk weekend, de laatste tegenstander en hier haalde Atkins de vertrouwde 5-4 uitslag nog maar weer eens uit de kast.

Challenge Tour 2
Waar vorig jaar slechts 1 van de 20 Challenge Tour toernooien werd gewonnen door een niet-Engelsman, staat de teller dit jaar na 4 toernooien al op 2. De Ier Jason Cullen wist namelijk in navolging van Diogo Portela de Engelse hegemonie te doorbreken. Onderweg wist hij ook met meerdere Engelsen af te rekenen, te beginnen met Andy Smith (5-3). Hierna vervolgde hij zijn weg via Leon Bailey (5-2), een krappe overwinning op Kevin Dowling (5-4) en een regelrechte ‘white-wash’ op Matt Padgett (5-0). Bij de laatste 16 kon Cullen Ryan Murray aan zijn rijtje slachtoffers toevoegen (5-3), om in de kwartfinale Stuart Kellett met 5-2 te verslaan. In de halve finale kon Yordi Meeuwisse het hem niet lastig genoeg maken (5-3), om in de finale op Cameron Menzies te stuiten. De Grand Slam-deelnemer van 2017 wist er een spannende wedstrijd van te maken, maar uiteindelijk greep Jason Cullen de overwinning met 5-4.

Nederlanders
Net als op de eerste dag van de Challenge Tour haalde op dag 2 een Nederlander de halve finale, namelijk Yordi Meeuwisse. In Challenge Tour 1 haalde hij de laatste 64 en daarna vielen de resultaten tegen, maar in Challenge Tour 4 hoefde hij pas bij de laatste vier zijn meerdere te erkennen in de Ier Jason Cullen (5-3). De andere vier aanwezige Nederlanders haalden bij zowel Challenge Tour 3 als 4 niet de laatste 64. Berry van Peer, in Challenge Tour 1 nog finalist, verloor nu achtereenvolgens van Stephen McNally (5-3) en Danny Gengler (5-3).

Stand
Het deelnemersveld van de Players Championships zal vanaf dit jaar worden aangevuld met de hoogst geplaatste spelers in de Challenge Tour, waardoor het nog belangrijkere is geworden om constant te presteren. Na 4 events geeft dit de volgende stand:
Challenge Tour 4 bijgewerkt 2 512x297 - Challenge Tour 3&4 prooi voor Martin Atkins en Jason Cullen

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in