Van Gerwen pakt vierde titel op rij op The Masters

FOTO: Lawrence Lustig (PDC)

Het is zondagavond en dat betekent dat de finale-avond is aangebroken van The Masters. Dit jaar is het niet zomaar een finale want het is een Nederlandse-finale tussen Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld. Lees hieronder het verslag terug van de finale!


Het was de nummer één van de wereld tegenover de nummer tien, en de laatstgenoemde mocht aan de wedstrijd beginnen. Van Gerwen kreeg twee pijlen op de dubbel voor de break maar Van Barneveld wist via D8 zijn leg te behouden. Van Gerwen wist het weer gelijk te trekken via D6. Heel groots was het nog niet van beide kanten maar dat hoeft ook niet in een finale natuurlijk. Van Barneveld kreeg de kans vanaf 72 op D16 en ook die ging weer raak. Ook in de leg van ‘Mighty Mike’ wist Van Barneveld hoge ogen te gooien. Want via een 76-finish viel de eerste break van de avond. Barney verzilverde de break via D12 waardoor de stand in de pauze 4-1 in het voordeel van de Hagenees was.

Na de pauze was het aan Van Gerwen om de eigen leg te behouden en dat lukte via D10. Van Barneveld kwam in zijn eigen leg als eerste op een finish maar 108 ging mis op D14. Van Gerwen kreeg 150 niet uit waardoor Barney alsnog de D14 erin kon gooien voor de 5-2 stand. Van Gerwen kon zijn eigen leg behouden via D19 waarna Van Barneveld hetzelfde wilde doen vanaf 121 maar dat ging mis op de bull. Van Gerwen kon daardoor een break terugpakken via D16. Ook kon hij de re-break verzilveren via een geweldige 137-finish op D16 waardoor de stand weer gelijk was getrokken: Een 5-5 stand bij de tweede pauze.

Na de pauze kon Van Barneveld de eigen leg behouden via ‘The Mensur’: D14. Ook kon Barney opnieuw een break plaatsen via D6 waardoor het gaatje weer was geslagen. Hij verzilverde de break via D4 waardoor het gat van drie weer terug was. Van Gerwen moest de turboknop weer zien te vinden en via D16 behield hij de eigen leg. Van Barneveld maakte toen een grote fout want hij vergat te tellen waardoor hij geen finish kon overhouden. Aangezien hij toen begon met twee keer een trippel was het extra zuur want Van Gerwen kon terugbreaken via D16.

Na de pauze moest Van Gerwen de stand weer gelijk gaan trekken maar dat leek er even op dat het niet ging lukken, maar 124 ging heel knap uit op de bull. Hij wist Barney direct te breaken via D8 waardoor hij het initiatief in de wedstrijd terug had. Via tops wist Van Gerwen op een matchpoint te komen. Toch wist Van Barneveld het niet op te geven, want via D8 werd het 10-9. Barney moest nu een break terugpakken om in leven te blijven. Dat lukte niet want na 3 beurten 140 werd 81 uitgegooid door de groene sloopkogel. Hij wint de finale met 11-9 van Raymond van Barneveld.

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in