Labanauskas, Razma en Engstrom pakken European Tour tickets

Gistermiddag(vrijdag) is het tweede darts-weekend in Scandinavië en de Baltische staten begonnen. In Litouwen werden er, net zoals vorig weekend, twee PDCNB Pro Tours gespeeld en drie European Tour Qualifiers. De eerste twee qualifiers voor de European Tour en dus voor een ultieme kans op podiumervaring waren gistermiddag/avond, vandaag werd de derde qualifier van het weekend gespeeld:

European Tour Qualifier 4:
Vijfentwintig darters stonden aan de start van de eerste ETQ van het weekend in Litouwen, waaronder de grote Scandinavische namen. De tweede ronde bevatte al een mooi aantal affiches. Zo won, regerend PDCNB Pro Tour winnaar, Kim Viljanen nipt van de Zweed Daniel Larsson. De wedstrijd tussen de nummer 1 en nummer 2 van Scandinavië en de Baltische staten werd met 6-5 gewonnen door de Fin. Ook kwam Dennis Nilsson de Fin Marko Kantele tegen in de tweede ronden. Maar ook dit mocht niet baten voor Zweden. De wedstrijd eindigde in een 6-3 overwinning voor de Fin die afgelopen januari net geen PDC Tour Card wist te bemachtigen. Tot slot de kraker Madars Razma tegen Darius Labanauskas, waar de let (Razma), met dezelfde cijfers onderuit ging(6-3). Oud-WK-deelnemer Magnus Caris strandde tevens in de tweede ronde. De halve finales werden vooral bezet door de grote namen. Kim Viljanen wist met ruime cijfers van zijn landgenoot Ulf Ceder(6-1) en Darius Labanauskas wist met 6-1 te winnen van de verrassing van het toernooi Tatu Pehkonen die in de kwartfinale de Deen Per Laursen wist te verslaan. De finale werd dus opnieuw een mooi affiche. De wedstrijd tussen de beste darter van Litouwen (Darius Labanauskas) en die van Finland (Kim Viljanen) eindigde in een nipte 6-5 overwinning voor de Litouwer, wat betekent dat hij eind april naar Premstatten(Oostenrijk) mag afreizen en mag meedoen aan de Austrian Darts Open.

Halve Finale:
Kim Viljanen 6-1 Ulf Ceder
Tatu Pehkonen 1-6 Darius Labanauskas

Finale:
Kim Viljanen 5-6 Darius Labanauskas

European Tour Qualifier 5:
Aan de start van de tweede European Tour Qualifier en laatste van vrijdag, stonden 26 darters aan de start van het toernooi. Eentje meer dan bij ETQ4. In de eerste ronde werden direct al een aantal grote namen verslagen. De Fin Marko Kantele werd verslagen door zijn landgenoot Hannu Suominen met 6-5. Ook werd Cor Dekker uit Noorwegen door de IJslander Aegir Bjornsson verslagen met 6-3. Cor Dekker die bekend is van zijn deelnames aan de PDC World Cup in het Noorse team, heeft tot nog toe niet zijn beste seizoen. Ook in de tweede ronde werden grote namen uitgeschakeld. De finalist van de UKQ4 Kim Viljanen verloor van Magnus Caris(6-5), Daniel Larsson kon niet winnen van Aegir Bjornsson(6-2) en Ulf Ceder verloor met ruime cijfers(6-1) van Mauri Tuutijarvi. Vervolgens de kwartfinale waar Madars Razma en Darius Labanauskas als routiniers naar de halve finale doorstroomde. Maar ook Mauri Tuutijarvi en Tatu Pehkonen haalde verassend de halve finale. Voor Pehkonen was het de tweede achtereenvolgende halve-finaleplaats op de European Tour Qualifier toernooien. In de halve finale werd het klasse verschil tussen de routiniers en de verrassing goed duidelijk. De Let Razma slachtte Tuutijarvi af met 6-0 en Labanauskas deed dit met dezelfde cijfers tegen Pehkonen. Wat volgde was opnieuw een finale voor Labanauskas, die eerder op die dag al een plekje op de European Tour wist te bemachtigen. Dit hield de Litouwer niet op om er volledig voor te gaan, maar het mocht niet baten. Madars Razma won nipt met 6-5 en zal dus een mooi snoepreisje naar Duitsland mogen maken om aan de European Darts Grand Prix mee te gaan doen.

Halve Finale:
Madars Razma 6-0 Mauri Tuutijarvi
Darius Labanauskas 6-0 Tatu Pehkonen

Finale:
Madars Razma 6-5 Darius Labanauskas

European Tour Qualifier 6:
Na een de spannende derde Scandinavische Pro Tour, werd de laatste European Tour Qualifier van het weekend gespeeld. Voor een aantal spelers had het weekend al teveel teweeggebracht, waardoor er ‘maar’ 23 spelers aan de start stonden van het kwalificatietoernooi voor The Dutch Darts Masters in Zwolle. Kim Viljanen is de dag door ziek geworden en moest afzeggen voor het toernooi. In de eerste ronde stond er al een kraker gepland: Dennis Nilsson tegen Marko Kantele. Nilsson bleek zijn slechte vorm van afgelopen weekend niet om te kunnen zetten en verloor met 6-2 van de man uit Finland. In de tweede ronde strandde al meerdere grote namen. Ulf Ceder verloor van Johan Engstrom, die afgelopen weekend opnieuw in vorm bleek te zijn, en Magnus Caris ging onderuit in een mooi affiche tegen Darius Labanauskas (5-6), waardoor de Zweed zijn slechte darts-weekend tot dan toe niet kon omdraaien. In de kwartfinale liet Engstrom opnieuw zijn klasse zien door Madars Razma, een grote naam in het Scandinavische darts circuit, te verslaan met maar liefst 6-1(!). Labanauskas won nipt van Mauri Tuutijarvi(6-4) en Tatu Pehkonen behaalde opnieuw een halve finale van een ETQ door Christiaan Johansen te verslaan(6-0), waardoor hij bij de ETQ toernooien afgelopen weekend 3x op rij de halve finale behaalde. De andere kwartfinale werd gewonnen door Marko Kantele die met zijn ervaring 6-1 won van Par Riihonen. Voor Kantele werd de halve finale een makkelijk wedstrijd. Hij won met 6-0 van zijn landgenoot Pehkonen. Op de andere baan werd het spannender. Johan Engstrom uit Zweden wist Darius Labanauskas nipt te verslaan met 6-5 en nam het dus tegen Kantele op in de finale tot het ticket naar Zwolle. Dit ticket naar Nederland werd uiteindelijk gewonnen door de Zweed Johan Engstrom(6-4) en mag voor het eerst in zijn leven op het PDC-podium verschijnen.

Halve Finale:
Johan Engstrom 6-5 Darius Labanauskas
Marko Kantele 6-0 Tatu Pehkonen

Finale:
Johan Engstrom 6-4 Marko Kantele

 

 

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in