Ratajski domineert Euro Tour Qualifiers, Koltsov heeft ook succes

FOTO: PDC Europe

Dit weekend werden er in Praag 4 kwalificaties afgewerkt voor de Euro Tour 6 t/m 9 waaronder de Dutch Darts Masters in Zwolle. Krzysztof Ratajski domineerde dit weekend, de laatste kwalificatie ging naar Boris Koltsov. Lees hier meer.


Kwalificatie voor Dutch Darts Masters
Het eerste kwalificatietoernooi van het weekend vond zaterdagmiddag rond 12:00 uur plaats met 21 deelnemers. Al snel bleven de topfavorieten over zoals Krzysztof Ratajski, Boris Koltsov, Tytus Kanik en Frantisek Humpula over. Deze 4 spelers speelden de halve finales. In de eerste halve finale won Ratajski met 6-3 van Boris Koltsov, terwijl de enige Pool met een tourkaart, Tytus Kanik, met 6-2 verloor van de Tsjech Frantisek Humpula. De finale ging dus tussen Ratajski en Humpula. Ratajski won op weg naar de finale van Marek Polach (6-1), Michal Ondo (6-1) en dus Boris Koltsov (6-3). Humpala bereikte de finale ten koste van Nandor Bezzeg (6-4), Pero Ljubic (6-5), Tamas Alexits (6-5) en Tytus Kanik met 6-2. In een redelijk eenzijdige finale pakte ‘The Polish Eagle’ zijn derde Euro Tour ticket van het seizoen. We zullen Ratajski dus in actie gaan zien in Zwolle. Bekijk hieronder de statistieken van de finale. 28059231 1295897127177869 5371144339322839479 n 512x236 - Ratajski domineert Euro Tour Qualifiers, Koltsov heeft ook succes

Kwalificatie voor Gibraltar Darts Trophy
Rond de klok van 16:00 op zaterdag 24 februari startte de kwalificatie voor de Gibraltar Darts Trophy met 22 spelers. Kanik kende wederom geen succes in Praag, in de tweede ronde was Boris Koltsov met 6-2 te sterk. Uiteindelijk bleven Karel Sedlacek, Krzysztof Ratajski, Tamas Alexits en Frantisek Humpula over, waarvan de finale wederom ging tussen Ratajski en Humpula. Ratajski won achtereenvolgens van Pavel Jirkal (6-0), Pero Ljubic (6-0) en Karel Sedlacek (6-0). Humpula was te sterk voor Michal Smejda (6-4), Peter Martin (6-1), Michal Ondo (6-4) en Tamas Alexits (6-4). Dit keer was het niveau van de finale beter, maar Ratajski ging er weer met de zege ervandoor; 6-3. Naast landen als Duitsland en Nederland mag de Pool nu ook afreizen naar Gibraltar. Bekijk hieronder de statistieken van de finale. 28279032 1296119710488944 5502562779873002705 n 512x236 - Ratajski domineert Euro Tour Qualifiers, Koltsov heeft ook succes

Kwalificatie voor Danish Darts Open
Het derde kwalificatietoernooi werd op zondagmiddag gegooid. Het toernooi begon met 21 darters. Al snel lagen Boris Koltsov, Tytus Kanik en Frantisek Humpula eruit. Alle drie verloren allemaal hun eerste wedstrijd. Een eenvoudige klus voor Ratajski om de finale te bereiken, daar trof hij Tamas Alexits. Ratajski won op weg naar de finale van Michal Smejda (6-2), Nandor Bezzeg (6-2), Peter Martin (6-1) en Karel Sedlacek (6-4). Alexits bereikte de finale ten koste van Zdenek Vaisar (6-2), Michal Ondo (6-2), Roman Benecky (6-1) en Lyuben Dimitrov (6-4). De finale ging met een 6-2 overwinning naar de Pool die nog geen wedstrijd verloor in Praag. Bekijk hieronder de statistieken van de finale. AlexitsRatajski 512x234 - Ratajski domineert Euro Tour Qualifiers, Koltsov heeft ook succes

Kwalificatie voor European Darts Matchplay
De laatste kwalificatie dit weekend werd gestart met 22 spelers. Net als in de kwalificatie van de Danish Darts Open verloor Kanik zijn eerste ronde partij van Karel Sedlacek. In de tweede ronde verloor Ratajski zijn eerste en laatste wedstrijd dit weekend, de Rus Boris Koltsov versloeg hem met 6-5. Uiteindelijk bleven Koltsov en Sedlacek over die de finale gingen spelen. Na de overwinning op Ratajski won Koltsov nog van Tamas Alexits (6-4) en Nandor Bezzeg (6-4). Sedlacek versloeg na Kanik ook nog David Rosi (6-0), Pavel Jirkal (6-2) em Frantisek Humpula (6-2). In een spannende finale was het toch Koltsov die de finale met 6-3 won en zijn debuut mag maken op de Euro Tour in Hamburg. Bekijk hieronder de statistieken van de finale. KoltsovSedlacek 512x234 - Ratajski domineert Euro Tour Qualifiers, Koltsov heeft ook succes

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in