Februari: Michael van Gerwen

Maandelijks kiest Dutch Darts Medium per maand op basis van de toernooien en resultaten een Speler van de Maand uit. Wij nomineren er 4 uit, en dan mogen de onze volgers in een poll stemmen wie zij de speler van de maand vinden.

Afgelopen maand wist Michael van Gerwen 4 vloertoernooien te winnen. Daarnaast wist de Nederlander van de eerste 4 Premier League er 3 te winnen. Jullie kozen Van Gerwen als Speler van de Maand. Lees hieronder een nabeschouwing van de maand februari.

Premier League
Week 1:
De wereldkampioen tegen de nummer één van de wereld. Een mooiere wedstrijd op de openingsavond van de Premier League konden we ons toch niet wensen. De Nederlander mocht beginnen aan de partij en deed dat sterk via een 114-finish. Cross kreeg in zijn eigen leg een kans vanaf 85 maar mistte op de bull. Van Gerwen kon profiteren vanaf 81 via T19 en D12. ‘Mighty Mike’ verzilverde de break via D10. Cross wist vanaf 70 via D8 zijn eerste leg ooit in de Premier League pakken. Van Gerwen bleef bij de les en kon via opnieuw een 114-finish op 4-1 komen. Het werd nog erger voor Cross want ook 88 ging uit op D14 voor de tweede break. Hij verzilverde de break, ja u raadt het al, via zijn derde 114-finish waardoor hij zijn eerste punt te pakken had. Cross kon in een matige leg van Van Gerwen nog zijn eigen leg behouden, maar kon uiteindelijk niet voorkomen dat Van Gerwen D8 voor de wedstrijd uitgooide. Michael van Gerwen wist eenvoudig maar voornamelijk erg sterk met 7-2 te winnen van Rob Cross. Gemiddeldes: Van Gerwen (100.8), Cross (98.85).

Week 2:
In de partij tussen de nummer 1 en 2 van de wereld gingen de eerste 2 legs met de darts mee. In de derde leg miste Van Gerwen een 116-finish op D18, Wright wist via tops naar 2-1 te breaken. Via D4 verzilverde Wright de break en kwam daarmee op een 3-1 voorsprong. Met een knappe 76-finish kwam Van Gerwen terug tot 3-2. Met een 11-darter brak de Nederlander terug tot 3-3. In de zevende leg miste Van Gerwen 3 darts op de dubbel, Wright strafte het af door 116 uit te gooien voor de break. Met een 13-darter kwam de Schot op 5-3. Wright stond in de leg van Van Gerwen na 9 darts op 41, maar met een 170-finish kwam Van Gerwen terug tot 5-4. Met een 12-darter pakte Wright het eerste punt van de wedstrijd. In de elfde leg miste Wright 1 matchdart, Van Gerwen kwam terug om er 6-5 van te maken. Wright wist in de laatste leg van de partij een 13-darter te produceren waardoor hij met 7-5 won en de 2 punten pakte. Gemiddeldes: Van Gerwen (101,12), Wright (101,04).

Week 3:
Een herhaling van de WK Finale van 2017. De Nederlander begon goed via 76-finish wat de eerste break opleverde . Hij wist de break te verzilveren via een 60-finish. Anderson wist knal terug te komen via een 78- en een 82-finish. De schot wist op een schitterende wijze op 3-2 te komen; namelijk via een 170-score. Van Gerwen kwam terug via een knappe 97-finish. Anderson moest vanaf 112 zijn eigen leg te behouden maar dat ging mis op de dubbel. Van Gerwen profiteerde via een 64-finish op D8 waardoor hij de break voorsprong weer te pakken had. Hij verzilverde de break via D16. Anderson kreeg de kans om zijn leg te behouden maar opnieuw lukte dat niet. Van Gerwen profiteerde via een mooie 72-finish. Op dat moment noteerden de heren gemiddeldes van 114 (Anderson), en Van Gerwen noteerde 116. De Nederlander wist zijn leg te behouden via een 60-finish op tops waardoor hij Gary Anderson met 7-3 wist te verslaan. Gemiddeldes: Van Gerwen (110,62), Anderson (100,79).

Week 4:
In de derde partij van de avond kwam de eerste Nederlander in actie, Michael van Gerwen nam het op tegen Daryl Gurney. Van Gerwen nam al snel een 2-0 voorsprong, maar miste 6 darts om er 3-0 van te maken. Met een knappe 68-finish brak Gurney terug naar 2-1. Van Gerwen deed hetzelfde, want met een geweldige 106-finish brak Van Gerwen naar 3-1. Met een 16,11 en 14-darter kwam Van Gerwen eenvoudig op een 6-1 voorsprong en dus een punt. Via D12 bleef Gurney in de wedstrijd, maar zag een leg later Van Gerwen de wedstrijd winnen met een 14-darter voor een 7-2 overwinning. Gemiddeldes: Van Gerwen (103,42), Gurney (96,9).

Na 4 weken staat Van Gerwen tweede achter koploper Michael Smith.

UK Open Qualifiers
UK Open Qualifier 1:
Van Gerwen startte zijn UK Open campagne met een 6-3 overwinning op Ian Moss. Vervolgens versloeg hij William O’Connor en Robert Thornton allebei met 6-1. Bij de laatste 16 versloeg de Nederlander Simon Stevenson met 6-3. In de kwartfinales versloeg hij Premier League speler Daryl Gurney met 6-1. In de halve finale was Adrian Lewis het slachtoffer, Van Gerwen won met 6-3. In de finale was Michael Smith de tegenstander. Na een snelle 4-1 voorsprong gingen alle legs met de darts mee, in de laatste leg besloot Van Gerwen 170 uit te gooien voor de titel; 6-3.

UK Open Qualifier 2:
Van Gerwen begon UK Open Qualifier met een 6-1 overwinning op de Engelse Ross Twell. Bij de laatste 32 was Dimitri van den Bergh de tegenstander. Uiteindelijk wist Van Gerwen de Belg met 6-3 aan de kant te zetten. De volgende twee partijen gingen ook eenvoudig naar de Nederlander, Rene Berndt (6-1) en Ricky Evans (6-2) werd verslagen. In de kwartfinales maakte Richard North het de Nederlander moeilijk, maar het werd toch een 6-4 overwinning. Met dezelfde cijfers versloeg Van Gerwen de nummer 2 van de wereld Peter Wright. In de finale was Darren Webster de tegenstander. Tot 2-2 ging de finale gelijk op. Daarna sloeg Van Gerwen het gat naar 4-2. Daarna gingen de legs met de darts mee, de laatste leg ging met een 106-finish en een break naar de Nederlander waarmee hij zijn tweede finale met 6-3 won.

UK Open Qualifier 3:
Tijdens het laatste UK Open Qualifier in het weekend begon Van Gerwen met een 6-2 overwinning op Kevin Edwards. Bij de laatste 64 was Van Gerwen in een partij van hoog niveau met 6-3 te sterk voor Tytus Kanik. Daarna won de Nederlander twee keer van een landgenoot. Ten eerste was Vincent van der Voort het slachtoffer, hij verloor met 6-2. Bij de laatste 16 wist Van Gerwen met dezelfde cijfers te winnen van Jermaine Wattimena met o.a. een 9-darter. In de kwartfinales was Michael Smith te sterk voor de Nederlander met 6-1. Uiteindelijk won Smith UK Open Qualifier door in de finale met 6-0 te winnen van Zoran Lerchbacher

De overige 3 UK Open Qualifiers speelde Van Gerwen niet, maar dat maakte weinig meer uit want Van Gerwen is als eerste geplaatst tijdens de UK Open.

Players Championships
Players Championship 1:
Van Gerwen begon zijn eerste Players Championship toernooi met 6-0 overwinning op Terry Temple. Bij de laatste 64 was hij met 6-0 te sterk voor landgenoot Jermaine Wattimena. Bij de laatste 32 wist hij Josh Payne met 6-1 te verslaan. De eerste keer dat hij een beetje werd getest was door Danny Noppert. Van Gerwen wist hem te verslaan met 6-4. In de kwartfinale vermorzelde hij Dave Chisnall met 6-0. Gerwyn Price was in de halve finale het slachtoffer; Hij verloor met 6-3 van de Nederlander. In de finale was James Wade de tegenstander. Wade maakte het Van Gerwen erg moeilijk, maar dankzij een goede eindsprint won Van Gerwen met 6-4 de finale.

Players Championship 2:
Op de zondag ging Van Gerwen door waar hij mee bezig was, winnen. Van Gerwen begon met een eenvoudige overwinning op Steve Lennon 6-1. Bij de laatste 64 werd de halve finalist van het WK Jamie Lewis met 6-3 uitgeschakeld. Vervolgens won de Nederlander twee keer met 6-5 van Ryan Searle en Luke Woodhouse, die nog 4 matchdarts miste. In de kwartfinales won Van Gerwen met een gemiddelde van 110 met 6-2 van Adrian Lewis. Met dezelfde cijfers versloeg hij Simon Stevenson in de halve finales. In de finale was Corey Cadby de tegenstander. Veel had de Australiër niet in te brengen, Van Gerwen nam al snel 4-0 voorsprong. Uiteindelijk won ‘Mighty Mike’ de finale met 6-1.

In de maand maart zullen wij weer genoeg van Michael van Gerwen gaan horen, want er staan weer 5 speelweken van de Premier League op het programma. Van Gerwen gaat het opnemen tegen Mensur Suljovic, Simon Whitlock, Gerwyn Price, Michael Smith en Raymond van Barneveld. Daarnaast staat de UK Open voor de deur en 4 Players Championships. Ten slotte staan de eerste 2 Euro Tours op het programma.

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in