Anderson wint van Cross, Cadby zet Price opzij, Pallett en Owen de grote verrassingen

FOTO: Chris Dean (PDC)

De zondagmiddag sessie van het UK Open zit erop. De acht overgebleven darters moesten met elkaar gaan uitmaken wie er naar de halve-finales toegingen. Zeldzaam genoeg zonder Nederlander op de finaledag, maar er waren genoeg mooie wedstrijden te zien! Lees hieronder het verslag van de sessie terug!

Gary Anderson vs Rob Cross
De huidige wereldkampioen tegenover de nummer vier van de ranking. Cross wist scorend een stuk sterker te beginnen dan de Schot. Hij behield via D16 de eigen leg waarna Anderson na een sterke leg in 12-darts uiteindelijk 118 uitgooide. Cross wist na 15 darts niet uit te gaan waarna Anderson via een 110-finish een break plaatste. Via een 11-darter kon Cross weer terugbreaken. Tot aan de elfde leg ging de wedstrijd gelijk op. Vanaf dat moment sloeg Anderson het gat. 89 ging uit voor de break waarna hij die wist te verzilveren via tops. Via een 130-finish gaf Anderson de Werelkampioen nog even de deksel op de neus waarna de wedstrijd was gespeeld. Via een 72- en een 45-finish beslissende Anderson de wedstrijd in zijn voordeel. Hij wint met 10-5 van Rob Cross.

Corey Cadby vs Gerwyn Price
Twee talentvolle darters tegenover elkaar in de kwartfinale. De wedstrijd ging gelijk op aan het begin met als hoogtepunten een 102-finish van Cadby en een 100-finish van Price. Price herhaalde het kunstje door nog een 100+ finish uit te gooien; Namelijk een 113-finish voor de 3-3. Via een 11-darter wist Cadby een break te plaatsen: 93 ging uit voor de 5-3 voorsprong. Hij verzilverde de break via D12. Price wist terug te breaken via tops maar wist deze break niet te verzilveren. Cadby kon direct terugbreaken via D10. Cadby kon op een matchpoint komen en nadat Price via een 80-finish nog wat terugdeed kon hij niet voorkomen dat Cadby het via D2 besliste. Hij wint met 10-6 van Gerwyn Price.

John Part vs Robert Owen
Het sprookje van John Part duurde nog even voort. Vandaag trof hij Robert Owen in de kwartfinale. In het begin kon de Canadees het niveau nog aardig bijbenen. Hij behield twee maal de eigen leg, maar in de zesde leg ging het mis. Part miste drie pijlen op D16 waarna Owen een break plaatste via D8. Vanaf dat moment ging het hard. Part wist nog één leg binnen te slepen maar het niveau verschil was te groot. Owen wist mede dankzij een knappe 123-finish de wedstrijd te beslissen. Hij wint met 10-3 van John Part.

David Pallet vs Steve West
Het grote talent Pallet stond vandaag tegenover de meer ervaren West. Zeker in de beginfase een zeer gelijkopgaande wedstrijd zonder breaks. Dat veranderde in de tiende leg want Pallet finishte 88 voor de 6-4 voorsprong. Vanaf dat moment kantelde de wedstrijd de kant van Pallet op. Hij wist opnieuw een break te plaatsen op 9-5 waarna hij het in zijn eigen leg wist af te maken via een 67-finish op D8. Hij wint met 10-5 van Steve West.

Loting Halve-finale UK Open:
Gary Anderson vs David Pallet
Corey Cadby vs Robert Owen

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in