Corey Cadby zeer overtuigend naar eerste Major-finale

FOTO: Chris Dean (PDC)

De UK Open zit er bijna op en de finalisten zijn bekend. De halve finales bestonden uit 4 Engelssprekenden en de Schot Gary Anderson heeft zich al weten te plaatsen voor de eindstrijd. In de tweede halve finale werd er nog één ticket naar de finale vergeven aan de winnaar tussen Robert ‘Stack Attack’ Owen en Corey ‘The King’ Cadby. Wordt het een Welshman of een Australiër? Lees hieronder het wedstrijdverslag.

Cadby, die Price in de kwartfinale wist te verslaan, begon de wedstrijd met een redelijke eerste leg en via tops zorgde hij voor de 1-0. In de tweede leg was Owen nogal slordig met het wegzetten naar de dubbel, waardoor Cadby direct een gat van twee legs wist te slaan: 2-0. Nadat Cadby in de derde leg een 13-darter gooide, wist hij in leg 4 Owen ook nog te breaken, waardoor hij al met 4-0 voor kwam te staan. In de laatste leg voor de pauze miste Owen de Bull voor een 121-finish, waarna Cadby 90 met 2 pijlen uit wist te gooien: 5-0!

Voor Owen was het nu zaak om in ieder geval de eerste leg na de pauze te pakken om aansluiting te houden, maar hij wist de leg binnen 18 pijlen niet uit te gooien, waardoor Cadby er als de kippen bij was om er 6-0 van te maken. In de zevende leg stond er voor de Australiër nog 72 op het bord en ook dat was weer geen probleem: 7-0. In de volgende leg miste Owen 164 op de bull en ook dat werd weer finaal afgestraft, want Cadby gooide 111 uit op dubbel 16. Nadat Cadby de negende leg binnenhengelde via dubbel 5, was het in leg 10 dan eindelijk zover! Robert Owen pakte de leg via tops, waardoor er 9-1 op het bord kwam te staan.

Na de tweede pauze begon Cadby weer fantastisch, want hij gooide een 12-darter en een 124-finish op de bull voor de tiende leg. In de volgende leg had Cadby zich weggezet op dubbel 18 voor de wedstrijd, maar onverwachts gooide Owen nu een 120-finish! Owen kreeg het op dat moment een beetje op zijn heupen, want hij zorgde zelfs voor een break, waardoor hij nu 3 legs op het bord had staan. Hierna was het UK Open-avontuur echter wel voorbij voor Owen, want Cadby gooit zichzelf via dubbel 8 naar de finale, dankzij een 11-3 overwinning!

Gemiddelde Cadby: 99.90
Gemiddelde Owen: 90.15

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in