Gary Anderson gaat sinds 2010 weer naar de UK Open finale

FOTO: Taylor Lanning

Zondagavond stonden de halve finales en de finale van de UK Open op het programma. De eerste halve finale ging tussen Gary Anderson en David Pallett. Lees hier meer over de eerste halve finale.

Anderson won vooraf de bull en mocht de halve finale beginnen. De eerste leg kwam op naam van Pallett, want met een 70-finish brak hij Anderson. Met een 56-finish brak Anderson terug naar 1-1. Anderson miste in zijn eigen leg een 68-finish op tops, Pallett profiteerde door met een 64-finish weer te breaken. Dit keer verzilverde Pallett de break wel door 68 uit te gooien voor een 3-1 voorsprong. De laatste leg voor de pauze ging naar de Schot die de stand op 3-2 zette.

De eerste leg na de pauze was wat stroef bij beide mannen, maar het was toch Pallett die via D1 zijn eigen leg hield. Met een 68-finish hield Anderson knap zijn eigen leg in 14 darts. Met een 72-finish maakte Pallett het verschil weer 2; 5-3. Via D4 hield ook ‘The Flying Scotsman’ zijn eigen leg. Anderson wist in de tiende leg met een 80-finish te breaken naar 5-5. Met deze stand gingen de mannen voor de tweede keer pauzeren.

Anderson had na de pauze weer het voordeel, omdat hij immers de bull had gewonnen. Voor het eerst in de partij kwam Anderson op voorsprong. Pallett maakte via D16 er 6-6 van. Met een 15-darter hield Anderson eenvoudig zijn eigen leg. Pallett gooide in zijn eigen leg 180 en checkte 68 voor 7-7. De laatste leg voor de pauze werd door Anderson gewonnen, die 80 uitgooide voor een 8-7 voorsprong.

Na de laatste pauze van de partij pakte Anderson via een 105-finish een break en een 9-7 voorsprong. Via D4 verzilverde Anderson de break en had nog 1 leg nodig voor een plaats in de finale. Pallett miste 3 darts op de dubbel om zijn eigen leg te houden, Anderson strafte het af en pakte via D10 de overwinning; 11-7.

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in