Gary Anderson wint bizarre UK Open

FOTO: Chris Dean (PDC)

De bizarre UK Open van 2018 zit erop. Geen publiek, geen groot podium, bijzondere weersomstandigheden en veel verrassingen. Een toernooi als deze zullen we niet snel meer zien op het televisiescherm. Echter kwam er wel een spectaculaire finale uit het schema rollen. In de finale nam Gary ‘The Flying Scotsman’ Anderson het op tegen de jonge Corey ‘The King’ Cadby. In de finale ging het erom wie het eerst 11 legs te pakken had. Lees hieronder het wedstrijdverslag van de finale. 

Cadby had het bullen gewonnen en dus mocht hij de wedstrijd beginnen. Hij begon een beetje stroef, waardoor Anderson direct de eerste leg pakte. In de volgende leg was Cadby echter wel scherp, want een 70-finish op tops zorgde weer voor een gelijke stand. Vanaf dit moment was Cadby enorm scherp, want nadat hij zijn eigen leg hield, wist hij Anderson in leg 4 te breaken dankzij een 11-darter: 3-1. Ook in de laatste leg voor de pauze kon de Australiër weer de legwinnende pijl uit het bord trekken, waardoor hij met een 4-1 voorsprong mocht gaan pauzeren.

Gary Anderson kwam fris uit de pauze, want hij hield zijn eigen leg en wist daarna ook Cadby te breaken via dubbel 5. In de volgende leg miste Cadby de Bull voor een 121-finish, waarna Anderson 68 wegpoetste in 2 pijlen. Ook in de negende leg van de wedstrijd miste Cadby dubbels, waardoor Anderson via dubbel 16 op een 5-4 voorsprong kwam. Cadby begraafte de strijdbijl echter allesbehalve, want hij brak Anderson via een 13-darter weer terug voor een 5-5 stand.

Na de tweede pauze nam Anderson het stokje weer over, door middel van het houden van zijn eigen leg en het breken van de leg van Cadby: 7-5. Finishes van 25 (Cadby) en 108 (Anderson) zorgden ervoor dat beide mannen hun eigen opvolgende legs hielden voor een 8-6 stand in het voordeel van de Schot. In de vijftiende leg kreeg Anderson één pijl op tops voor de 9-6 voorsprong, wat de knock-out zou kunnen betekenen, maar die miste hij. Vervolgens gooide Cadby knap 68 uit, waardoor de spanning in de wedstrijd bleef: 8-7.

In de volgende leg liet Cadby na 12 pijlen dubbel 14 over, maar Anderson gooide een hele belangrijke 70-finish voor de 9-7 voorsprong. Vervolgens wist ‘The Flying Scotsman’ Cadby te breaken met een hele knappe 91 finish, waardoor het ijs gebroken was. Hij speelde de laatste leg keurig uit en via dubbel 18 pakte hij zijn allereerste UK Open-titel!

Gemiddelde Anderson: 96.08
Gemiddelde Cadby: 99.78

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in