Van Gerwen en Van Barneveld winnen en Suljovic heel ruim langs Wright

FOTO: Lawrence Lustig (PDC)

Het is weer donderdag en daarom gaan we weer verder met de Premier League of Darts. Deze week bevinden we ons in de First Direct Arena in Leeds. Lees hieronder de verslagen terug van de gehele avond!

Michael van Gerwen vs Simon Whitlock
De huidige nummer één van de wereld Michael van Gerwen moest het deze week opnemen tegen Simon Whitlock. ‘The Wizard’ begon sterk aan de wedstrijd en kon gelijk een break plaatsen via D8. Via een 77-finish kon hij de break verzilveren via D10. Via D6 kon Van Gerwen ditmaal wel de eigen leg behouden. Via D10 kon ‘Mighty Mike’ direct terugbreaken. De Nederlander miste vier pijlen op tops om de break te verzilveren waardoor Whitlock direct kon terugbreaken. Via een 110-finish kon Van Gerwen opnieuw te re-breaken. Via D2 kon hij ditmaal wel de break verzilveren. Whitlock kon via D10 de eigen leg behouden waarna Van Gerwen de turboknop wist te vinden. Via D4 en tweemaal D8 besliste hij de wedstrijd. Van Gerwen wist met 7-4 te winnen van Whitlock.
Gemiddeldes:
Michael van Gerwen: 100.17 gemiddelde / 30.43% finishpercentage
Simon Whitlock: 92.28 gemiddelde / 36.36% finishpercentage

Gerwyn Price vs Raymond van Barneveld
Voor Raymond van Barneveld werd het weer tijd om te winnen tegen laagvlieger Gerwyn Price. Barney wist via D16 meteen een break te plaatsen. Price kon via tops direct terugbreaken. De Nederlander kon de Welshmen opnieuw via D16 breaken, en opnieuw kon Price via tops terugbreaken. Hij verzilverde de break via een 72-finish op D12. Van Barneveld kon via tops weer gelijk komen. Via D6 kwam Price weer op voorsprong waarna hij via een hele knappe 87-finish op D18 een break wist te plaatsen. Van Barneveld, de koning van de comebacks, was weer begonnen aan een bekende klus; namelijk terugkomen van een achterstand. Hij gooide een 121-finish wat tevens een break was.. Hij kon via 80-finish op D10 de break verzilveren. Van Barneveld wist opnieuw een break te plaatsen; via een knappe 101-finish op tops pakte hij het eerste punt. Via een 89-finish op de bull pakte ‘RvB’ de volle buit! Hij wist met 7-5 te winnen van Gerwyn Price.
Gemiddeldes:
Gerwyn Price: 89.01 gemiddelde / 38.46% finishpercentage
Raymond van Barneveld: 91.65 gemiddelde / 53.85% finishpercentage

Peter Wright vs Mensur Suljovic
Op papier een makkelijke wedstrijd voor Wright tegen laagvlieger Suljovic. De Schot mocht beginnen aan de wedstrijd en deed dat goed via D4. Mensur kon via een knappe 76-finish op D14 gelijk komen, en plaatste een break via D8. Hij verzilverde de break via een 59-finish op tops. ‘The Gentle’ wist opnieuw te breaken via D6 waarna hij die verzilverde via een 73-finish op D18. Via D14 pakte de Oostenrijker het eerste punt wat tevens een break betekende en hij kon de wedstrijd beslissen via zijn geliefde D14! Suljovic wint met duidelijke cijfers van Wright: 7-1.
Gemiddeldes:
Peter Wright: 91.54 gemiddelde / 25% finishpercentage
Mensur Suljovic: 103.01 gemiddelde / 53.85% finishpercentage

Gary Anderson vs Daryl Gurney
De winnaar van het UK Open van afgelopen weekend Gary Anderson moest het opnemen tegen Daryl Gurney. De wedstrijd ging gelijk op en Anderson wist uiteindelijk in de vierde leg een break te plaatsen via D14. Via D16 wist Gurney direct weer terug te breaken waarna hij de stand gelijk wist te trekken via tops. Via een knappe 110-finish wist ‘SuperChin’ zelfs op een break voorsprong te komen. Hij verzilverde de break via D5. Beide heren konden hun leg behouden waardoor Gurney het eerste punt pakte. Uiteindelijk via D18 en D17 wist Anderson er nog een gelijkspel uit te slepen. De wedstrijd eindigde in een 6-6 stand!
Gemiddeldes:
Gary Anderson: 99.54 gemiddelde / 40% finishpercentage
Daryl Gurney: 94.62 gemiddelde / 28.57% finishpercentage

Rob Cross vs Michael Smith
De huidige wereldkampioen Rob Cross moest het opnemen tegen Michael Smith. De laatstgenoemde kon via D10 de eerste break pakken. Cross kon de stand direct weer gelijktrekken via een 60-finish. Beide heren behielden de eigen leg waarna Smith een break plaatste via tops en die verzilverde hij uiteindelijk via tops. Smith wist op een 5-3 voorsprong te komen waardoor hij dicht bij de overwinning kwam. Cross kon de eigen leg behouden via een 64-finish op D8. Via D4 pakte hij de break achterstand weer terug waardoor de stand weer helemaal gelijk was. ‘Voltage’ verzilverde de break via D16 waardoor hij het eerste punt had veiliggesteld. Smith leek goede papieren te hebben voor een gelijkspel, maar Cross dacht daar anders over: Hij gooide 121 uit voor de wedstrijd. Cross wist met 7-5 te winnen van Smith!
Gemiddeldes:
Rob Cross: 96.22 gemiddelde / 58.33% finishpercentage
Michael Smith: 92.61 gemiddelde / 31.25% finishpercentage

Dit was het weer voor deze week! Volgende week donderdag zijn we er weer met de Premier League of Darts. Dit weekend gaan we weer verder met onder andere de Players Championship. Houd onze website goed in de gaten voor al het nieuws rondom de toernooien.

 

 

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in