Voorbeschouwing Premier League week 5

FOTO: Lawrence Lustig (PDC)

Vanavond barst de Premier League, na een weekje afwezigheid, weer los. In de First Direct Arena te Leeds zullen de 10 beste spelers ter wereld weer strijden voor een tweepunter. Michael van Gerwen zal het vanavond opnemen tegen Simon Whitlock en Raymond van Barneveld treft Gerwyn Price. Lees hieronder onze voorbeschouwing.

Michael van Gerwen vs Simon Whitlock
Mighty Mike mag vanavond al in de eerste wedstrijd opdraven tegen de Australiër Simon Whitlock. Michael van Gerwen staat, net als Whitlock, na 4 wedstrijden op 6 punten. Na zijn verliespartij tegen Wright in week 2 heeft hij het goed hersteld, dankzij ruime overwinningen op Gurney en Anderson. Whitlock begon de Premier League fantastisch met 3 overwinningen en er was niemand die dat ooit had voorspeld. Twee weken geleden liep hij echter zijn eerste verliespunten op tegen Michael Smith, die nu fier aan kop gaat. Afgelopen weekend werd de UK Open gespeeld en beide mannen kunnen niet terugkijken op een gelukkig weekend, want ze verloren beide hun eerste partij bij de laatste 64. Vooral van Gerwen zal zich willen revancheren op die verliespartij tegen de Zwaan.

Voorspelling DDM: We denken dat van Gerwen de wedstrijd puur op kwaliteit zal winnen. Whitlock gaat er nauwelijks aan te pas komen en hij gaat niet meer dan 4 legs pakken.

Gerwyn Price vs Raymond van Barneveld
Onze landgenoot Barney lijkt de laatste weken niet in goede doen te zijn. Hij begon de Premier League best goed met 3 punten uit 2 wedstrijden, maar de laatste 2 wedstrijden verloor hij van Cross en Whitlock. Gerwyn Price heeft zijn draai in de Premier League ook nog niet gevonden, want hij won nog niet één wedstrijd. Wel wist hij al 2 keer gelijk te spelen, maar hij zal vanavond snakken naar zijn eerste winstpartij. Op de UK open afgelopen weekend maakte ‘The Iceman’ een goede run naar de kwartfinale, waar hij uiteindelijk verloor van Corey Cadby. Van Barneveld zag er op de UK Open heel slecht uit. Hij leek wel bijna flauw te vallen op het podium en daarnaast verloor hij met maar liefst 10-4 van Mervyn King bij de laatste 64. Van Barneveld kennende zal hij er kapot van zijn geweest en dus zal hij weer beter voor de dag willen komen vanavond.

Voorspelling DDM: Onze verwachting is dat het niet een wedstrijd zal zijn van weerzinwekkende gemiddeldes. We denken dat Price als eerst op 6 legs komt, waarna van Barneveld langszij zal komen. Een gelijkspel dus.

Peter Wright vs Mensur Suljovic
Na een wat moeizaam begin tegen Gerwyn Price dankzij een gelijkspel in week 1 wist ‘Snakebite’ zich al snel te herpakken met een overwinning op Van Gerwen. In de derde week stond hij tegenover Rob Cross en die partij ging uiteindelijk verloren. In zijn laatst gespeelde wedstrijd op de Premier League behaalde de Schot een punt tegen zijn landgenoot Gary Anderson. Voor zijn tegenstander Mensur Suljovic is dit het debuutjaar in de Premier League. De Oostenrijker is matig begonnen doordat hij in de eerste drie weken niet wist te winnen van: Simon Whitlock, Raymond van Barneveld en Michael Smith. In de vierde week was het dan eindelijk raak voor ‘The Gentle’ want hij wist Gerwyn Price te verslaan met 7-3. Op het UK Open was alleen Wright actief van de twee. De winnaar van 2017 wist het kunstje dit jaar niet te herhalen en verloor al in de eerste ronde met 10-9 van Nathan Rafferty. De Twee troffen elkaar voor het laatst op de German Darts Masters in 2017. Wright wist toen Suljovic te verslaan met 10-9. De laatste overwinning van Suljovic op Wright dateert uit oktober 2017. Hij wist toen de kwartfinale van de World Grand Prix met 3-1 in sets te winnen.

Voorspelling DDM: Natuurlijk is Wright de grote favoriet vanavond. Toch is er een kans dat het een lastige wedstrijd gaat worden voor de Schot, want als het eenmaal loopt bij de Oostenrijker kan hij het iedereen lastig maken. Wij verwachten een nipte zege voor Wright.

Gary Anderson vs Daryl Gurney
De winnaar van het UK Open 2018 Gary Anderson treft vanavond Daryl Gurney. Anderson begon matig aan de Premier League met een verliespartij tegen Smith. In de tweede week revancheerde hij zich met een overwinning op Price. Hij verloor ruim van Van Gerwen en in de vierde week pakte hij een punt tegen Wright. Voor Gurney is 2018 het debuutjaar in de Premier League. De getalenteerde Noord-Ier begon deze Premier League met een gelijkspel tegen Van Barneveld. In week twee moest hij zijn meerdere erkennen in Smith en dat volgde met een gelijkspel tegen Gurney. In de vierde week werd hij ruim verslagen door Michael Van Gerwen. Allebei de heren zullen dus het gevoel hebben dat er punten gepakt moeten gaan worden. De onderlinge verhouding is verrassend genoeg in evenwicht. De laatste drie ontmoetingen gingen zelfs naar ‘SuperChin’, waarvan de mooiste overwinning op de World Matchplay was.

Voorspelling DDM: Als Anderson de vorm van het afgelopen weekend weet te behalen, dan zal hij naar alle waarschijnlijkheid vanavond naar huis gaan met de volle buit. Aangezien Gurney de afgelopen drie ontmoetingen heeft gewonnen zal ook hij met vertrouwen deze wedstrijd tegemoet gaan. Toch verwachten wij een nipte zege voor ‘The Flying Scotsman’.

Rob Cross vs Michael Smith
Het mooiste voor het laatste, toch? Een wedstrijd die alle kanten op kan gaan. De wereldkampioen Rob Cross debuteert dit jaar in de Premier League. Hij begon aan het toernooi met ruim verlies tegen Michael van Gerwen. Ook in de tweede week krijg hij een tik op de broek van Simon Whitlock. In de derde week was het dan eindelijk zover: Zijn eerste overwinning in de Premier League tegen Wright. Zijn laatst gespeelde wedstrijd in de Premier League werd ook gewonnen: Hij versloeg Van Barneveld met 7-3. Voor Michael Smith is het Premier League seizoen goed begonnen. De jonge Engelsman won in de eerste week van Gary Anderson en vervolgde dat met een overwinning op Gurney. In week 3 moest Suljovic zijn meerdere erkennen waarna hij in de vierde week Simon Whitlock wist te verslaan. Een nog ongeslagen status dit jaar in de Premier League voor Smith. De twee troffen elkaar slechts zes keer. De laatste keer was op het afgelopen WK van 2018. Smith leek er met de wist vandoor te gaan, maar Cross wist de achterstand alsnog om te buigen.

Voorspelling DDM: Het seizoen is nogal wisselend begonnen voor Rob Cross. Met een fantastische wereldtitel op zak verliep het voor de rest nog niet echt vlekkeloos voor ‘Voltage’. Langzamerhand krijgt hij zijn niveau weer terug en met een Smith die in grote vorm verkeerd kan het alleen maar een mooie partij worden. Wij verwachten een gelijkspel.

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in