Humphries en Wade blijven foutloos tijdens European Tour Kwalificatie

FOTO: Lawrence Lustig (PDC)

Na de eerste twee kwalificatietoernooien voor de European Tour waren er nog zes spelers die zich voor alles hadden gekwalificeerd, na European Tour Qualifiers 3 en 4 blijven daar nog maar twee van over. Het niveau lag net zoals de eerste keer hoog, iets wat werd bevestigd door een 9-darter van Cameron Menzies. Lees hier meer.

German Darts Open qualifier
Tijdens de eerste qualifier van de dag verschenen veelal dezelfde namen aan de oche als bij qualifier 1 en 2. Één grote naam ontbrak echter wel: Raymond van Barneveld. Na al afgezegd te hebben voor Players Championship 3 tot en met 4 zal Barney ook ontbreken bij de German Darts Open en de Austrian Darts Open. Zes spelers die ook voor ET1 en ET2 geplaatst zijn hoopten ook dit keer met succes deel te nemen door een startplaats te winnen. Twee van deze zes zich ook daadwerkelijk voor minstens de German Darts Open te plaatsen: James Wade en Luke Humphries. Wade versloeg Arron Monk met 6-2 om zich vervolgens door een 6-4 overwinning op John Bowles te plaatsen, Luke Humphries versloeg eerst Jason Cullen (6-4) om daarna Ryan Searle met dezelfde cijfers te verslaan. Ook Cameron Menzies wist zich, na zich al geplaatst te hebben voor de European Darts Open, te plaatsen voor het derde European Tour toernooi, en deed dit door in de laatste ronde met behulp van een 9-darter Jamie Caven te verslaan (6-2). Bekijk hier de resultaten van de laatste 36:
ETQ34 2 - Humphries en Wade blijven foutloos tijdens European Tour Kwalificatie

Austrian Darts Open qualifier
Na in de eerste qualifier van de dag al te zijn uitgeschakeld bij de laatste 72 lukte het Adrian Lewis ook niet zich te kwalificeren voor de Austrian Darts Open. Hij wist nog wel ruim van Prakash Jiwa te winnen (6-1) maar in de beslissende fase verloor hij in de laatste leg van Stephen Burton. Ook Mark Webster, toch al niet bezig aan een sterk seizoen, wist net als in de vorige drie qualifiers zich niet te plaatsen. Dit keer was Steve West bij de laatste 36 één horde te veel. James Wade en Luke Humphries wisten hun ongeslagen status ook nu weer te verlengen door respectievelijk Ricky Williams (6-4), die zich wel kwalificeerde voor de German Darts Open, en Alan Norris (6-2) te verslaan. Cameron Menzies, Steve West, Steve Lennon, Jonny Clayton en Alan Tabern wisten zich ook te kwalificeren en in hun geval was dat al voor hun derde European Tour van het seizoen. Bekijk hier de resultaten van de laatste 36:
ETQ34 3 - Humphries en Wade blijven foutloos tijdens European Tour Kwalificatie

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in