Gary Anderson zet goede vorm door en wint Players Championship 3

Dag drie van de Players Championship zit erop. In de derde editie ontbraken er een aantal namen; bijvoorbeeld die van Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld. Lees hieronder hoe de dag is verlopen!

De winnaar
Na een toernooiwinst afgelopen weekend op het UK Open voor Gary Anderson stond hij ook vandaag als winnaar na een lange dag darten. In de eerste ronde moest de Schot het opnemen tegen Terry Jenkins; Hij wist met 6-4 te winnen. In de tweede ronde wist hij met 6-4 te winnen van Gary Eastwood. Ook de derde wedstrijd werd gewonnen met 6-4 en ditmaal van Simon Stevenson. Hij kwam bij de laatste 32 de wereldkampioen Rob Cross tegen. Op papier een een geweldig affiche maar Anderson overklaste de nummer drie van de wereld met een whitewash: 6-0. In de kwartfinale versloeg hij Steve Hine, waarna hij in de halve-finale met 6-3 te sterk was voor Jamie Lewis. In de finale trof hij de nummer twee van de ranking en tevens landgenoot Peter Wright. Anderson begon de finale direct met een 180 en pakte de eerste break via D10. Hij kwam op 2-0 via D9. ‘The Flying Scotsman’ pakte opnieuw een break via een knappe 90-finish op de bull. Via D2 verzilverde hij de break opnieuw. Via een 76-finish pakte hij opnieuw een break en kwam op een matchpoint. Pijnlijk genoeg voor Wright maakte Anderson het in zijn eigen leg af: Anderson whitewasht ook de nummer twee van de wereld Peter Wright. Gary Anderson zet de Players Championship 3 op zijn naam.

De verliezers
Robert Thornton is een naam die we vaker in dit rijtje tegenkomen. Voor ‘The Thorn’ was ook vandaag weer een vervelende dag. De Schot verloor al in de eerste ronde met 6-5 van Luke Woodhouse. Ook voor Kim Huybrechts was vandaag niet een dag om over naar huis te schrijven. Hij verloor in de eerste ronde met 6-2 van Robert Owen. Ook voor James Wade was de eerste ronde exit. Hij verloor kansloos met 6-0 van Ricky Evans. De eerste ronde zat vol verrassingen want naast deze namen waren er nog meer tegenvallende prestaties: Whitlock verloor met 6-5 van Ritchie Edhouse, Adrian Lewis verloor met 6-4 van Stephen Burton, en Kyle Anderson moest zijn meerderen erkennen in Adam Hunt. Voor Michael Smith was de tweede ronde verrassend genoeg het eindstation. Hij verloor daar met 6-4 van Danny Noppert. Er zullen meer darters vandaag ontevreden zijn: Zo verloor Daryl Gurney bij de laatste 32 met 6-4 van de Jeffrey Graaf, en Mensur Suljovic verloor ook met 6-4 van Richard North.

Onze landgenoten
Met Van Gerwen en Van Barneveld als opvallende afwezigen werden we als Nederland vandaag toch goed vertegenwoordigd. In de eerste ronde wisten Wattimena (6-Ryan Meikle), Benito van de Pas (6-Eddie Dootson), Jan Dekker (6-Kirk Shepherd), Jeffrey de Graaf (6-Robert Marijanovic), Jelle Klaasen (6-George Killington), Mario Robbe (6-Paul Rowley), Ron Meulenkamp (6-Robbie Green), Jimmy Hendriks (6-Tony Newell) en Danny Noppert (6-Mickey Mansell) te winnen. Van Duijvenbode, Kamphuis, De Zwaan, Groen, Kist en Van der Voort wisten de eerste ronde niet door te komen.

Jimmy Hendriks was de enige Nederlander die de tweede ronde niet wist te overleven. In die ronde viel Danny Noppert het meeste op. Hij won knap met 6-4 van Michael Smith.

Bij de laatste 32 vielen er een aantal Nederlanders af. Van de Pas verloor van Webster, Wattimena wist niet te winnen van Wright, Meulenkamp verloor van Hine, en Mario Robbe verloor met 6-3 van Rob Cross. De Graaf wist knap met 6-4 te winnen van Gurney en ook Klaasen en Noppert gingen naar de laatste 16.

In die ronde troffen twee Nederlanders elkaar. De Graaf wist met 6-5 te winnen van Klaasen en Noppert verloor helaas met 6-1 van Jamie Lewis. In de kwartfinale wist De Graaf opnieuw knap te winnen. Hij versloeg Richard North met 6-4. Uiteindelijk was de halve-finale het eindstation voor de sterk spelende De Graaf. Hij verloor in die ronde met 6-3 van Peter Wright.

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in