Asada verovert Asian Tour 2, Lam blijft aan de leiding

Het eerste weekend van de Asian Tour is afgesloten met Seigo Asada als winnaar van het tweede toernooi. In een spannende finale over alle 9 legs versloeg hij Hyun Chul Park nadat hij drie matchdarts had overleed. De PDC kan terugkijken op een geslaagd weekend en vooruitkijken naar het volgende weekend. Op 28 en 29 april zal de reeks toernooien worden vervolgd in Macau. Lees hier meer.

In vergelijking met Asian Tour 1 waren er bij het tweede toernooi een stuk minder deelnemers. Waar op zaterdag nog 165 spelers aan de oche verschenen waren er dat op zondag nog maar 131. Hierdoor begonnen er slechts 6 spelers in de eerste ronde en hierbij zaten op het gezicht geen grote namen bij. De gemiddeldes bewezen dit aangezien niemand boven de 77 uitkwam.

De overige spelers stroomden allemaal in ronde twee in en zo ook de winnaar van toernooi 1, Royden Lam. Zijn eerste tegenstander vandaag was de Zuid Koreaan Hyeon-seung Jung en die kon geen partij bieden tegen de allereerste Asian Tour winnaar. Lam won, met een gemiddelde van bijna 85, met 4-0. De andere finalist van dag 1 had het echter wel moeilijk. Noel Malicdem kreeg Pupo Llieh, één van de spelers die in de eerste ronde was gestart, tegenover zich en was daar niet tegen bestand, hij verloor met 4-3. Paul Lim kreeg het ook moeilijk tegen Alexis Toylo terwijl Seigo Asada eenvoudig afrekende met Kang-il Oh.

De derde ronde was daarna het eindstation voor de beide verliezende halve finalisten van toernooi 1. Yuya Higuchi verloor met 5-1 van landgenoot Haruki Muramatsu terwijl Lourence Ilagan van thuisspeler Hyun Chul Park verloor (5-3). Royden Lam wist weer een eenvoudige overwinning te boeken, dit keer op Jung-ching Siao (5-1). Ook Paul Lim en Seigo Asada wisten de laatse 32 te halen met overwinningen op respectievelijk Hyun-min Heo (5-1) en Shinji Sato (5-0).

De overgebleven 32 spelers hadden allemaal nu zeker prijzengeld binnen maar een aantal daarvan hadden liever nog wat meer gewonnen. Christian Perez, op dag 1 nog kwartfinalist, verloor met 5-2 van Paul Lim, die daardoor nu al $130 meer had verdiend tijdens het eerste toernooi. Royden Lam kwam landgenoot Sai-cheong Hon tegen, maar van echte tegenstand was geen sprake (5-2). Asada speelde net als in de vorige ronde tegen een landgenoot, Satoaki Yaguchi, maar ook deze kon hem niet weerhouden om door te gaan naar de volgende ronde (5-3).

Met nog maar 16 spelers over kwamen de beste spelers langzamerhand tegenover elkaar te staan. Royden Lam kwam zo tegen Arashi Matsumoto te staan en vond hierin eindelijk een betere tegenstander. Met een gemiddelde van 95 was Matsumoto de eerste die Lam wist te verslaan, namelijk met 5 tegen 3. Asada kwam voor de zoveelste keer tegen een landgenoot en net als in de vorige rondes betekende dat een vrij makkelijke overwinning (5-1). Paul Lim bleef ook maar winnen en versloeg nu Ki-fu Ng met 5-4.

In de kwartfinale waren er in de bovenste helft van het speelschema alleen nog maar Japanners overgebleven. Van deze vier waren Arashi Matsumoto en Seigo Asada het gelukkigste, zijn wonnen hun wedstrijden namelijk beide met 5-2. Aan de onderkant leed Paul Lim nu wel een nederlaag. Pupo Llieh, de man die ook al Malicdem had uitgeschakeld, zorgde nu voor een verliespartij van Lim (5-3). De laatste halve finalist werd Hyun Chul Park door een 5-2 overwinning op Benedicto Ybanez.

Seigo Asada en Arashi Matsumoto mochten nu met elkaar gaan uitvechten wie finalist zou worden. Matsumoto, die een sterk toernooi speelde, kwam op een 4-2 voorsprong maar Asada wist door het winnen van drie legs op rij toch nog de finale te halen. In de andere halve finale schaarde het aanwezige publiek zich achter Hyun Chul Park die tegen de verrassend goed spelende Pupo Llieh speelde. Met onder andere een finish van 98 wist Park deze wedstrijd naar zich toe te trekken en won hij met 5-2.

Hyun Chul Park zorgde door zijn zes overwinning dat Zuid Korea ook een thuisspeler in de finale kreeg. Met Seigo Asada als tegenstander was dit echter alles behalve gemakkelijk. Met het uitgooien van 40 begon Park goed aan de wedstrijd maar Asada kwam in de leg daarna met een mooie 101 finish langszij. Een 89-finish hielp Park weer aan de leiding maar lang kon hij hier niet van genieten doordat Asada dubbel 2 uitgooide. De vier legs daarna gingen ook allemaal met de gooirichting mee waardoor er een beslissende leg aan te pas moest komen. Park mocht beginnen en deed dit met een 180, terwijl Asada begon met 100. Uiteindelijk mistte Park de dubbel 20 voor een 120 finish om in zijn volgende beurt nogmaals 2 matchdarts te missen. Asada wist hiervan te profiteren en gooide 56 uit voor de wedstrijd. Met gemiddeldes van 83.3 (Asada) en 76.4 (Park) was de finale geen hoogstaande wedstrijd, maar het finishen van Park was wel uitstekend, namelijk 50%. Asada bleef hier met slechts 29% een stuk achter.

Uitslagen
AT2 2 512x218 - Asada verovert Asian Tour 2, Lam blijft aan de leiding

Stand
Door zijn overwinning stijgt Seigo Asada naar plek 2 in de ranglijst. Royden Lam weet mede door zijn plek bij de laatste 16 zijn eerste plek te behouden. Zie hier de stand:
STAT2 2 512x501 - Asada verovert Asian Tour 2, Lam blijft aan de leiding

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in