Gary Anderson pakt dubbelslag in Barnsley

FOTO: Taylor Lanning

Zondag werd er in Barnsley Metrodome Players Championship 4 gespeeld met uiteindelijk 14 Nederlander. De finale werd gespeeld tussen Gary Anderson, won zaterdag Players Championship 3, en de jonge Jeffrey de Zwaan. Lees hier meer.

Route naar de finale
De finalisten tijdens Players Championship 4 waren Jeffrey de Zwaan en Gary Anderson. De Zwaan begon met een moeizame 6-5 overwinning op landgenoot Vincent van der Voort. In de tweede ronde ging het makkelijker, De Zwaan won met 6-2 van John Part. Bij de laatste 32 was De Zwaan wederom een beslissende leg te sterk voor Matthew Edgar. Bij de laatste 16 werd Alan Tabern met 6-4 verslagen. In de kwartfinales had ‘The Black Cobra’ geen moeite met Jan Dekker, het werd 6-1. In de halve finales moest er ook weer een beslissende leg aan te pas komen, wederom was De Zwaan de sterkste tegen Adrian Lewis. Gary Anderson begon zijn toernooi met twee keer een 6-2 overwinning op Mark Dudbridge en Tytus Kanik. Bij de laatste 32 was de Schot met 6-4 te sterk voor Cristo Reyes. Bij de laatste 16 aangekomen was Rhys Griffin de tegenstander, het werd 6-1. In de kwartfinales versloeg Anderson Keegan Brown met 6-3. In de halve finales liet Anderson niks over van Dave Chisnall; het werd 6-1 met een gemiddelde van 106.

Finale
De bull in de finale werd gewonnen door Anderson. De Schot begon erg goed door de eerste 3 legs in de finale te pakken, de Zwaan miste in de tweede leg 6 darts op de dubbel. In de vierde leg wist de Zwaan zijn eigen leg via D10 te houden. Met een 14 en 11-darter kwam Anderson op matchpoint; 5-1. Met een 58-finish brak De Zwaan terug naar 5-2. De Zwaan miste 1 dart op D16 om er 5-3 van te maken, Anderson strafte het af en pakte via tops zijn tweede titel in het weekend; 6-2. Anderson noteerde een gemiddelde van 91,4 en een dubbelpercentage van 38%. De Zwaan eindigde op een gemiddelde van 80,7 en een dubbelpercentage van 18%.

Nederlanders
Naast Jeffrey de Zwaan, was Jan Dekker ook lekker op dreef in Barnsley. Hij versloeg o.a. Dimitri van den Bergh met 6-4. Bij de kwartfinales was De Zwaan met 6-4 te sterk. Jeffrey de Graaf en Jimmy Hendriks bereikten de laatste 32 waar respectievelijk Adam Hunt (6-1) en Dave Chisnall (6-2) te sterk.

Alle uitslagen van Players Championship 4 zijn hier terug te vinden.

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in