Ian White wint Players Championship 6, Wattimena verslaat Van Gerwen

FOTO: Lawrence Lustig (PDC)

Na een geweldig toernooi dat Michael van Gerwen had gewonnen, was het zondagmiddag tijd voor Players Championship 6. Lees hier het verslag van het toernooi terug. 

Route naar de finale
De finale werd gespeeld door Dave Chisnall en Ian White. Chisnall begon Players Championship 6 met een 6-2 overwinning op Arron Monk. Bij de laatste 64 werd in een spannende partij Peter Jacques met 6-4 verslagen. In de derde ronde was Chisnall ook te sterk voor Spanjaard Cristo Reyes met 6-3. Met een 6-2 overwinning op Ricky Evans en een 6-3 overwinning op Stephen Bunting stond ‘Chizzy’ in de halve finale. Hij trof daar James Wilson, die 5-2 voorstond. Chisnall kwam terug tot 5-5, overleefde 1 matchdart en gooide zelf 83 uit via de bull voor een plaats in de finale.

White begon de dag met een overwinning op Luke Woodhouse (6-3). In de tweede ronde werd Maik Langendorf met 6-0 naar huis gegooid. Bij de laatste 32 kon Keegan Brown het ook niet bolwerken, het werd 6-3 voor ‘Diamond’ White. Bij de laatste 16 versloeg White met duidelijke cijfers James Wade; 6-1. In de kwartfinales was John Henderson de tegenstander, maar die werd ook verslagen met 6-2. In de halve finale was Mervyn King de tegenstander. Doordat King op het begin erg veel dubbels miste kreeg White al snel een 3-0 voorsprong, die hij niet meer uit handen gaf. Met een 6-3 overwinning plaatste de Engelsman zich voor de finale.

Finale
De finale werd dus gespeeld tussen twee Engelsen. De bull werd gewonnen door Chisnall, maar verloor al meteen de eerste leg. Met een 65-finish verzilverde White de break. Chisnall wist zijn eigen leg met een 124-finish te houden voor 2-1. Met een 12-darter kwam White op een 3-1 voorsprong, met een knappe 11-darter werd het 3-2. In leg 6 miste Chisnall darts voor de rebreak, White strafte het af en kwam op een 4-2 voorsprong. Met een 13- en 17-darter kwam Chisnall eindelijk weer op gelijke hoogte met zijn landgenoot; 4-4. Met een 61-finish hield Chisnall zijn eigen leg en pakte voor het eerste in de partij de voorsprong. In de tiende leg miste Chisnall 1 matchdart op de bull, White gooide D10 voor een beslissende leg. Met een geweldige 14-darter pakte ‘Diamond’ White een 6-5 overwinning en de titel in Milton Keynes.

Nederlanders
De beste Nederlanders waren Jermaine Wattimena en Jelle Klaasen, die allebei verloren bij de laatste 16. Wattimena versloeg o.a. Michael van Gerwen met 6-4, maar een ronde later was Stephen Bunting met 6-3 te sterk. Klaasen versloeg Jamie Caven en Steve Beaton met 6-4, maar bij de laatste 16 was James Wilson hem te slim af en verloor 6-3. Michael van Gerwen, Jimmy Hendriks, Jan Dekker en Jeffrey de Zwaan verloren allemaal bij de laatste 32.

9-darter
Steve Hine wist vandaag in de eerste ronde een perfecte leg te gooien. Hine begon met 2 keer 180 en gooide 141 uit voor de 9-darter in de negende leg. Ondanks de 9-darter verloor Hine wel met 6-4 van John Henderson.

Alle uitslagen van Players Championship 6 zijn hier terug te vinden.

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in