Michael van Gerwen zegeviert in Leverkussen na knappe comeback tegen Wright

FOTO: Kelly Deckers (PDC Europe)

Het is zondagavond en dat betekende dat de finale van het European Darts Open 2018 in Leverkussen op het programma stond. Lees hieronder een samenvatting terug van de wedstrijd tussen Michael van Gerwen en Peter Wright! 

Michael van Gerwen en Peter Wright moesten het in de finale tegen elkaar opnemen. Na een aantal matige weken vanwege een blessure zal het een mooi opsteker zijn geweest voor de Schot. De wedstrijd begon in het voordeel van ‘Snakebite’ omdat Van Gerwen erg, heel erg, slordig was op de dubbels. Wright wist te profiteren via D17 wat de eerste break betekende. Hij kon de break verzilveren via een knappe 110-finish. Van Gerwen wist zijn eigen leg te behouden via een 80-finish op D10. Opnieuw kreeg Van Gerwen een kans om te breaken maar weer ging het mis op de dubbels. Wright kon opnieuw profiteren via D2. Wright wist de Nederlander nog eens te breaken nadat hij een kans op de dubbel had gemist; dit keer via D6. Van Gerwen keek nu op tegen een 4-1 achterstand en moest de versnelling in gaan zetten. Toch was het weer Wright die er met de leg vandoor ging; hij gooide D10 uit voor de 5-1 voorsprong. Via een 81-score wist ‘Mighty Mike’ uiteindelijk zijn eigen leg eindelijk weer eens te behouden. Eindelijk wist hij een break terug te pakken via een belangrijke 70-finish op D16. Opnieuw maakte Van Gerwen het zichzelf erg lastig doordat hij opnieuw veel pijlen op de dubbel miste, maar dit keer kon Wright niet profiteren en stond het via D1 5-4. De stand werd weer gelijk nadat Wright de kans miste om het gat weer op twee legs te krijgen. Van Gerwen kon profiteren via D10. Toch was het Wright die weer de voorsprong kon pakken via een 81-break. Hij verzilverde de break via een 78-finish waardoor ‘Snakebite’ op een matchpoint kwam. Via de Bull kreeg hij een kans op de wedstrijd maar Van Gerwen kon profiteren van de misser via D8. Via een hele knappe 89-break kon Van Gerwen er een decider uitslepen die hij zelf mocht beginnen. Wright begon heel knap met een 180-score maar het was de Nederlander die na 9 pijlen op 88 stond. Wright moest zichzelf vanaf 261 gaan wegzetten maar dat ging niet goed. Een pijl die richting de Bull moest schoot in de 19 waardoor er 162 overbleef wat geen finish betekende. Van Gerwen kon 88 wegzetten op D16. Wright zette nog druk door twee trippels te gooien maar het was uiteindelijk Michael van Gerwen die de comeback compleet maakte; Hij wint het European Darts Open 2018 in Leverkussen door Peter Wright met 8-7 te verslaan!

 

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in