Van Gerwen na zesde overwinning op rij: ‘Blij met tien keer 180’

FOTO: Lawrence Lustig (PDC)

Michael van Gerwen wist in week 9 van de Premier League, Judgement Night, Mensur Suljovic te verslaan met 7-4. In de partij gooide de Nederlander een record aantal 180’ers. Lees hier meer. 

De wedstrijd begon fantastisch, want in de eerste leg begon Van Gerwen met twee keer 180, maar miste de zevende pijl op een 9-darter. Uiteindelijk hield Van Gerwen zijn eigen leg in 12 darts. Suljovic begon zijn eigen leg met twee keer 180, maar miste net als Van Gerwen de zevende pijl op een 9-darter. Van Gerwen gooide in die leg ook twee keer 180, maar met een 15-darter werd het toch 1-1. Tot 2-2 gingen de legs met de darts mee. Suljovic miste in zijn eigen leg 2 darts op de dubbel, Van Gerwen profiteerde en brak. Vervolgens liep Van Gerwen uit naar 4-3. Met een belangrijke 75-finish kwam Van Gerwen op een 5-3 voorsprong. Met een 12-darter hield Suljovic zijn eigen leg en bleef in de wedstrijd. De laatste 2 legs gingen met een 14- en 11-darter naar Van Gerwen die daarmee Suljovic uitschakelde in de Premier League.

Na afloop van de partij vermeldde Van Gerwen het volgende op Twitter: “Blij met de overwinning, niet met de dubbels maar wel erg blij met het scoren van 10 keer 180!”

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in