Mickey Mansell pakt onverwacht Players Championship 8

Nadat gisteravond Michael Smith het zevende Players Championship toernooi op zijn naam schreef, werd vandaag (zondag) het achtste toernooi op de vloer gespeeld. Opnieuw was Michael van Gerwen afwezig.

Finale
De finale ging tussen Adrian Lewis en Mickey Mansell. Adrian Lewis verloor gisteren de finale van Michael Smith in Players Championship 7 en liet dus vandaag opnieuw zien dat hij in vorm is. Lange tijd ging het gelijk op in de finale. Beide mannen behielden hun legs waardoor het, mede dankzij een 100-finish van Mansell terwijl Lewis ook op een finish stond, 5-4 voor Mickey Mansell aangezien de Noord-Ier de bull aan het begin van de wedstrijd won. Mede dankzij Mansells dubbels die er op één pijl na altijd in gingen en zijn stalen zenuwen kon Mickey Mansell de tiende leg breaken van Lewis, waardoor de eerste PDC-titel voor de man uit Noord-Ierland een feit was.

Nederlanders
In de eerste ronde (laatste 128) eindigde al een groot aantal Nederlanders. Zo lukte Jeffrey de Graaf het niet om van Simon Preston te winnen (6-3), werd Jan Dekker verslagen door Dave Chisnall met 6-1, wist Ron Meulenkamp geen enkele leg te winnen van Stephen Bunting (6-0) en verloor Jeffrey de Zwaan van finalist Adrian Lewis met 6-2. Vincent Kamphuis kwam niet verder door een verliespartij tegen Michael Smith (6-1), Dirk van Duijvenbode kwam één leg te kort tegen Robbie Green (6-5), Sven Groen verloor van Alan Norris (6-4), Jermaine Wattimena wist niet te winnen van Ritchie Edhouse (6-5) en Jelle Klaasen verloor van landgenoot Christiaan Kist (6-4).

Ook in de tweede ronde (laatste 64) moest er afscheid worden genomen van een groot aantal Nederlandse darters. Vincent van der Voort verloor van Michael Barnard met 6-4, Benito van de Pas kon niet winnen van Ryan Joyce (6-1), Jimmy Hendriks verloor nipt van Keegan Brown (6-5) en Christiaan Kist kwam niet verder door te verliezen van Rickey Evans met 6-3.

In de derde ronde moest alleen Danny Noppert afscheid nemen van de darters. De darter uit Friesland verloor met 6-1 van Gerwyn Price.

Bij de laatste 16 strandde de enige twee nog overgebleven darters uit Nederland. Mario Robbe wist net niet te winnen van James Wilson. Het werd 6-5. En Raymond van Barneveld moest zijn meerdere erkennen aan Mark Webster (6-3).

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in