Cross maakt indruk tegen Smith en Van Barneveld verliest tweemaal

FOTO: Taylor Lanning

Afgelopen avond stond er weer een Premier League avond op het programma. Na vorige week afscheid te moeten hebben genomen van Suljovic en Price gingen de overgebleven darters weer verder met hun doel: de halve-finales. Lees hieronder een samenvatting van de avond terug!

Raymond van Barneveld vs Daryl Gurney
De Nederlander mocht de avond beginnen tegen Gurney. Hij moest die avond twee maal in actie komen, want ook een partij tegen Wright stond voor vandaag op het programma later die avond. Barney begon matig waardoor Gurney via D16 kon profiteren via een break. Van Barneveld kon gelijk terugbreaken via een hele fijne 158-finish. In de vijfde leg wist Gurney via D8 opnieuw een break voorsprong te pakken en dit keer kon hij die wel verzilveren door in zijn eigen leg tops uit te gooien. Via een knappe 121-finish op de bull wist ‘Superchin’ de wedstrijd op slot te gooien. Barney wist via tops nog een keer de eigen leg behouden maar via D16 maakte Gurney het af. Hij wist met 7-3 te winnen van Raymond van Barneveld.

Gary Anderson vs Peter Wright
Een echte Schotse kraker stond er op het programma: Die tussen Gary Anderson en Peter Wright. ‘The Flying Scotsman’ vloog werkelijk waar uit de startblokken. Hij wist via een 144-finish te breaken waarna hij dat kunststukje nogmaals deed via Tops. Hij wist de voorsprong zelfs uit te breiden naar 5-0 waarna Wright eigenlijk al verslagen was. ‘Snakebite’ kon nog twee keer de eigen leg behouden maar Anderson wist het af te maken via D16. Hij wint met 7-2 van Peter Wright

Michael van Gerwen vs Simon Whitlock
De koploper van de Premier League Michael van Gerwen moest het opnemen tegen Simon Whitlock. De Australiër begon goed door zijn eigen leg te behouden vanaf 50 op D16. Daarna begon Van Gerwen warm te draaien. De Nederlander wist de eigen leg te behouden waarna hij via een 106-finish wist te breaken. Hij verzilverde de break via D8 waarna hij vanaf 41 opnieuw kon breaken. Via een 121-finish verzilverde hij opnieuw de break en kon toen via weer een break het eerste punt veilig stellen. Via de D8 was het uiteindelijk gedaan; Van Gerwen wint met 7-1 van Simon Whitlock.

Michael Smith vs Rob Cross
Op papier een echte topwedstrijd tussen Michael Smith en Rob Cross. ‘Bullyboy’ dacht als snel aan een break maar dat ging mis op de bull. Cross kon profiteren via een knappe 107-finish. Via D16 wist ‘Voltage’ de break te verzilveren. Smith kon de eigen leg behouden waarna hij via een 81-finish de stand gelijk kon trekken via een break. Cross bleef ervoor vechten en wist de 7de leg door middel van een break weer veilig te stellen. Via een 82-finish kon de huidige wereldkampioen het eerste punt pakken. Smith kwam nog gevaarlijk terug tot 6-5 maar via een 48-finish wist Cross het af te maken. Hij wint met 7-5 van Michael Smith.

Raymond van Barneveld vs Peter Wright
De laatste wedstrijd van de avond ging tussen twee heren die allebei al een partij hadden gespeeld deze avond; namelijk Peter Wright en Raymond van Barneveld. Ze hadden allebei wat goed te maken want beide verloren ze eerder al deze avond. Al in de derde leg zorgde de Schot al voor een break via D8. Hij verzilverde die break en via een 132-finish vergrote hij de voorsprong met opnieuw een break. Barney wist via een 76-finish nog een legje te behouden, maar mede dankzij een 107-finish van Wright pakte hij de overwinning. Hij bezorgd Van Barneveld de tweede nederlaag van de avond: Het werd 7-2 voor ‘Snakebite’ Peter Wright.

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in