Voorbeschouwing Premier League week 10

Vanavond barst de Premier League, na een weekendje vloertoernooien, weer los. Vanaf vanavond zal de Premier League het moeten stellen zonder Gerwyn Price en Mensur Suljovic, want zij behaalden niet genoeg punten om in de top 8 te komen. In Sheffield zullen vanavond de 8 overgebleven spelers weer strijden voor een tweepunter. Koploper Van Gerwen treft Whitlock en van Barneveld neemt het op tegen Gurney én Wright.

Raymond van Barneveld vs Daryl Gurney
‘Barney’ mag vanavond het spits afbijten tegen Daryl Gurney. Vorige week verliep het dramatisch voor Raymond van Barneveld, want hij verloor met 7-0 van Michael Smith. Hij zal enorm gebrand zijn op revanche, want hij moet ook nog enigszins in de buurt blijven van de top 4. Momenteel is dat gat maar 2 punten, maar bij een verlies vanavond zal het steeds lastiger worden op kans te maken op de play-offs. Daryl Gurney bivakkeerde wekenlang in de degradatiezone, maar uit de laatste 5 wedstrijden pakte hij 7 punten, waardoor hij weer volop kans maakt op de play-offs. Vorige week speelde hij in een emotionele wedstrijd (wegens overlijden Eric Bristow) gelijk tegen Wright en dat was al zijn 5e gelijkspel in totaal. Op de Players Championships van afgelopen weekend kwamen beide mannen niet verder dan een plekje bij de laatste 16.

Voorspelling DDM: Van Barneveld is de hele Premier League nog niet in zijn beste vorm geweest. Gurney lijkt echter de smaak te pakken te hebben, dus we verwachten dat Gurney aan het langste eind zal trekken: 7-5 voor de Noord-Ier.

Gary Anderson vs Peter Wright
De laatste winstpartij van Peter Wright in de Premier League dateert van 8 februari. Echter lijkt hij de laatste tijd weer goed in vorm te zijn, dus een tweepunter lijkt niet ver weg voor ‘Snakebite’. Bovendien kan hij de punten ook uitstekend gebruiken, want hij staat nu onderaan met 4 punten achterstand op de top 4. Die achterstand lijkt onoverbrugbaar, maar het is niet onmogelijk. Vorige week pakte hij 1 puntje tegen Gurney, waarna hij in tranen uitbarste, wegens het overlijden van Bristow. De kans is groot dat de naam van Bristow weer gescandeerd zal worden, dus het is te hopen dat Wright zijn emoties in bedwang kan houden. Gary Anderson leed vorige week een nederlaag tegen Cross. In het begin van de wedstrijd miste hij teveel dubbels en dat zal hij vanavond weer op orde willen maken. De beide Schotten braken afgelopen weekend geen potten op de vloertoernooien, dus het is nog maar de vraag hoe ze aan de start zullen verschijnen.

Voorspelling DDM: Wright snakt momenteel enorm naar overwinningen, maar ook Anderson zal koste wat het kost de laatste 4 willen halen. We verwachten dat ze elkaar in balans zullen houden: 6-6.

Simon Whitlock vs Michael van Gerwen
Michael van Gerwen komt als derde van de avond in actie in Sheffield. Hij neemt het op tegen Simon Whitlock, die vorige week Gerwyn Price versloeg. Echter deed de Australiër dat met een historisch laag gemiddelde, namelijk een gemiddelde van 82. Afgelopen weekend speelde Whitlock wel één uitstekend vloertoernooi, want hij behaalde de halve finale, waarin in hij het moest afleggen tegen Adrian Lewis. Welke versie van Simon Whitlock aan de oche verschijnt is dus nog maar de vraag. Michael van Gerwen was vorige weer op dreef. Met een gemiddelde van ruim 106 schoof hij namelijk Suljovic gemakkelijk op zij met 7-4. Al 7 wedstrijden op rij heeft hij geen puntje afgegeven en dat zal hij ook niet van plan zijn. Afgelopen weekend nam hij vrij van de vloertoernooien en daarom kunnen we een scherpe ‘Mighty Mike’ verwachten.

Voorspelling DDM: Van Gerwen is simpelweg de betere en constantere darter momenteel. Wij verwachten dan ook dat Whitlock er niet aan te pas gaat komen: 7-2.

Michael Smith vs Rob Cross
De vierde wedstrijd van de avond is de wedstrijd tussen de nummer 2 (Smith) en de nummer 3 (Cross). Als Rob Cross wint komt hij op gelijk hoogte met Smith en als Smith wint, neemt hij 4 punten voorsprong op ‘Voltage’. Michael Smith heeft de laatste 7 dagen zeer goede zaken gedaan. Vorige week won hij met maar liefst 7-0 van van Barneveld en zaterdag wist hij ook nog eens Players Championship 7 te winnen. Cross wist ook zijn laatste Premier League-wedstrijd te winnen, dankzij een zakelijke overwinning op Anderson. Op de vloertoernooien van dit weekend ging het wat minder. Zaterdag ging het nog redelijk met 2 gewonnen potjes, maar zondag deed hij niet mee, omdat hij ziek was. Het is dus nog maar de vraag of hij helemaal beter is en of dat zijn spel van vanavond gaat beïnvloeden.

Voorspelling DDM: Michael Smith heeft de vorige 2 keer dat hij tegen Cross op tv speelde steeds nipt verloren. We verwachten dat Smith, mede dankzij zijn goede vorm, het vanavond zal omdraaien: 7-5 voor Bullyboy.

Raymond van Barneveld vs Peter Wright

Het feit dat van Barneveld vandaag 2 wedstrijden speelt is van grote invloed op de stand. Als hij 2 keer wint doet hij uitstekende zaken, maar als hij 2 keer verliest, zou dat wel eens roet in het eten kunnen gooien voor eventuele play-offs. Voor Wright geldt exáct hetzelfde, maar voor hem is het nóg dringender. Als Wright vanavond 2 keer verliest is het zo goed als klaar voor Snakebite.

Voorspelling DDM: Zoals eerder genoemd denken wij dat van Barneveld verliest van Gurney. We denken dat Barney enorm van zichzelf zal balen en dat hij vervolgens alles of niets zal gaan spelen, met als gevolg dat het goed uitpakt: 7-4 voor de Hagenees.

 

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in