Hopp en Smith naar finale German Darts Open

Vanavond werden de halve finales van de German Darts Open gespeeld. Ian White, die verrassend van Gerwen versloeg, nam het op tegen Michael Smith en de Duitser Max Hopp trof Rob Cross. In de halve finales ging het erom wie het eerst 7 legs pakte. Lees hieronder de wedstrijdverslagen.

Ian White vs Michael Smith
Ian ‘The Diamond’ White begon de wedstrijd en van dat voordeel profiteerde hij direct, want hij kwam op 1-0 dankzij een 13-darter op dubbel 3. Ook Michael ‘Bullyboy’ Smith wist te profiteren van het feit dat hij mocht beginnen aan een leg: 1-1. In de derde leg scoorden beide mannen weer hoog, maar White was niet uit binnen 12 darts, waardoor Smith een kans kreeg vanaf 100. Deze kans greep hij, waardoor hij wist te breaken voor een 2-1 voorsprong. Smith voorkwam met een 90-finish voor een 14-darter dat hij werd teruggebroken, waardoor hij een verschil van 2 legs wist te slaan. In leg 5 liet Smith zijn klasse zien door te breaken met een fantastische 158-finish: 4-1! Doordat ‘Bullyboy’ de volgende 2 legs ook weer wist te pakken, was hij nog maar 1 leg verwijderd van de finale. Dankzij een 13-darter in de 8e leg wist hij uiteindelijk vrij gemakkelijk de finale te halen. Smith noteerde een fenomenaal gemiddelde van 107.2, terwijl White niet net zo goed speelde als tegen van Gerwen, want hij gooide 96 gemiddeld.

Max Hopp vs Rob Cross
Rob Cross mocht de wedstrijd beginnen en via dubbel 16 wist hij op een 1-0 voorsprong te komen. Doordat Max Hopp in de tweede leg niet binnen 15 pijlen uit was, profiteerde Cross via dubbel 6: 2-0. In de derde leg stond Hopp dankzij 140,180,140 na 9 pijlen op 41, die hij vervolgens elimineerde met 2 pijlen, waardoor het 2-1 kwam te staan. Hopp mocht vervolgens beginnen aan de vierde leg, die hij via dubbel 10 binnensleepte: 2-2. In de volgende 4 legs wisten beide spelers steeds hun eigen leg te houden, waardoor er een 4-4 stand op het bord kwam te staan. In de negende leg was Cross binnen 15 pijlen niet uit, waardoor Hopp een kans kreeg op dubbel 14, die hij succesvol aangreep: 5-4 voor Hopp! In de leg erna brak Cross echter alweer terug met 74-finish op dubbel 18. Dat breaks nu de standaard was geworden bleek in de 11e leg. Cross miste 1 pijl op dubbel 16, terwijl Hopp op 120 stond. Dat bleek een dure fout, want Hopp gooide 120 uit, waardoor hij mocht beginnen aan de 12e leg. In die scoorde Hopp weer goed, waardoor hij 3 matchdarts kreeg, maar deze miste hij allemaal. Er kwam dus een beslissende leg aan te pas tussen de wereldkampioen en de beste Duitse darter. In de laatste leg kreeg Hopp weer een matchdart op de bull vanaf 121 en die gooide hij letterlijk middenin de bull! Max Hopp treft Michael Smith in de finale. Voor Hopp betekent dit zijn allereerste Eurotour-finale.

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in