Max Hopp wint als allereerste Duitser een Eurotour-titel!

FOTO: Kelly Deckers / PDC Europe

Max Hopp speelt de laatste tijd fantastisch en dat resulteerde vanavond in een finaleplaats op de German Darts Open. De Duitser nam het op tegen Michael Smith. In de finale ging het erom wie het eerst 8 legs zou pakken. Lees hieronder het wedstrijdverslag.

Michael Smith mocht de wedstrijd beginnen en dat leverde succes op: 1-0. Max Hopp begon de wedstrijd niet zo spetterend als hij zou willen, waardoor hij binnen 15 pijlen nog niet uit was in de tweede leg. Michael Smith profiteerde hiervan, waardoor hij op een 2-0 voorsprong kwam te staan. ‘Bullyboy’ won ook nog eens de derde leg via tops, waardoor hij al met 3-0 voor kwam. Hopp wist hierna ook een leg op het bord te zetten, doordat Smith dubbel 14 voor een 148-finish miste: 3-1. In de vijfde leg kreeg Hopp maar liefst 4 pijlen op de dubbel om een break te plaatsen, maar die miste hij allemaal. Vervolgens was Smith er als de kippen bij om 90 uit te gooien: 4-1. Hopp mocht de volgende leg zelf beginnen en via dubbel 10 maakte hij het legverschil weer 2. Voor Hopp was het nu echter wel tijd om ook te gaan breaken, maar dat lukte vooralsnog niet, want Smith hield zijn leg in 17 darts: 5-2. Gelukkig voor Hopp miste Smith in de 8e leg 3 pijlen op dubbel 18, waardoor Hopp via dubbel 2 alsnog de leg kon binnenhalen. In de volgende twee legs wisten beide heren hun eigen legs te houden, waardoor het 6-4 kwam te staan. Echter kwam daar in de volgende leg verandering in! Hopp nam het voortouw in die leg, dankzij een 180 en een 140, met als einddoel de dubbel 6. Deze raakte hij waardoor er een 6-5 stand op het bord kwam. Hopp mocht de 12e leg vervolgens zelf beginnen en dankzij een 64-finish en een 14-darter zorgde de Duitser voor een gelijke stand. In de volgende leg miste Hopp de Bull voor een 170-finish, met als gevolg dat Smith 3 pijlen kreeg voor dubbel 10: 7-6 voor de Engelsman. Hopp mocht de leg erna beginnen en dat zorgde ervoor dat hij eerder op de dubbel kwam, die hij vervolgens ook raakte: 7-7. Smith en Hopp moesten nu een allesbeslissende leg gaan spelen! Vanaf 121 kreeg Hopp een kans op Bullseye, omdat Smith geen 12-darter gooide. Hopp ging er even goed voor staan en gooide die ene pijl vol dedicatie in de Bull. Max Hopp wint zijn allereerste Eurotour-titel! The Maximizer is de allereerste Duitser die een PDC-toernooi wist te winnen. Wellicht het begin van iets moois.

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in