Weer Nederlands succes op Development Tour

FOTO: PDC

Na het Nederlandse succes op de eerste dag van de Development Tour heeft Niels Zonneveld hier meteen een vervolg aan kunnen geven. Melvin de Fijter haalde daarnaast ook de finale, maar moest die afstaan aan Rob Hewson. Lees hier meer.

Development Tour 3
Op dag twee van de Development Tour wist een Engelsman zijn slag te slaan. Waar op de Challenge Tour de Engelsen de afgelopen jaren heersten, is dat op de Challenge Tour niet het geval. Rob Hewson trok zich daar vandaag echter niets van aan. In de eerste ronde liep hij compleet over zijn tegenstander Paul Reid heen (4-0), in de tweede ronde was ook Adam Paxton (4-1) niet van hetzelfde niveau. Tom Lonsdale maakte het Hewson in de derde ronde wel lastig maar de jonge Engelsman wist deze wedstrijd met 4-3 te winnen. Vervolgens waren Fred Box (4-1) en Dawson Murschell (4-2) de slachtoffers op zijn weg naar de winst. Bij de laatste 8 volgde nu Jaikob Selby, maar ook deze was niet tegen het geweld opgewassen, 5-2 was de eindstand. In de halve finale kreeg Tommy Wilson met 5-3 klop. In de finale wachtte nu onze landgenoot Melvin de Fijter. De eerste twee toernooien had Melvin nog niet de laatste 64 bereikt maar de maakte hij meer dan goed met het bereiken van de finale. Winnen lukte hier echter niet, Rob Hewson maakt met een 5-3 overwinning zijn zoektocht naar de winst compleet.

Development Tour 4
Tweede dag, tweede Nederlandse winnaar. Niels Zonneveld was dit keer de beste speler van het veld, terwijl ook Geert Nentjes de halve finale haalde. De 19-jarige darter begon zijn reeks met twee makkelijke overwinningen. Aiden Cope werd met 4-0 opgerold, Owen Maiden, die net wat meer tegengas gaf, met 4-2. Ook de rondes daarna werden er mooie uitslagen genoteerd. Bradley Halls werd met 4-1 verslagen, Scott Jackson zelfs met 4-0. Vervolgens moest ook Daniel Thomas er aan geloven, hij verloor met 4-2. In de kwartfinale kreeg Zonneveld nu Declan Cox als tegenstander. Veel tegenstand was dit echter niet, ook dit keer toverde Zonneveld weer een ‘whitewash’ op het bord, 5-0. In de halve finale stuitte hij op de Schot William Borland en deze wedstrijd wist hij met 5-3 te winnen. In de finale moest hij het nu afmaken tegen Joe Davis. Na een snelle 3-0 voorsprong trok hij de wedstrijd uiteindelijk met 5-2 over de lijn. Op deze manier kon hij net als Wessel Nijman een Nederlands feestje vieren.

Nederlanders
Ook de nog niet genoemde Nederlanders beleefden grotendeels een goede dag. Melvin de Fijter haalde zoals genoemd de finale en daarna de laatste 64. Geert Nentjes beleefde een nog betere dag. Bij het eerste toernooi van de dag haalde hij de laatste 32, bij het tweede toernooi strandde hij in de halve finale na een paar keer op voorsprong te zijn gekomen. Jimmy Hendriks haalde de laatste 16 en de kwartfinale, terwijl Patrick Van den Boogaard ook een keer de kwarfinale wist de halen.

Stand
Na 4 van de 20 toernooien gaat de winnaar van het derde toernooi, Rob Hewson, aan de leiding. Bekijk hier de stand:
DT34 2 512x266 - Weer Nederlands succes op Development Tour

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in