White verslaat Van Gerwen, ook Smith, Hopp en Cross naar de halve finales

FOTO: Kelly Deckers (PDC)

Vanavond werden de kwartfinales, halve finales en de finale van de German Darts Open afgewerkt. Lees hier de samenvattingen van de kwartfinales terug. 

De eerste kwartfinale die op het programma stond was die tussen Michael van Gerwen en Ian White. Van Gerwen brak meteen in de eerste leg met een 72-finish, in de tweede leg brak White meteen terug met een 157-finish. Met een 70-finish hield White zijn eigen leg voor een 2-1 voorsprong. Met een 11-darter brak White opnieuw en kwam met een 59-finish op 5-1. In de zevende leg miste Van Gerwen 4 darts op de dubbel om zijn eigen leg te houden, White gooide 51 uit voor 5-1. Van Gerwen brak met een 72-finish terug naar 5-2. Met een fantastische 121-finish via de bull schakelde Ian White de nummer 1 van de wereld naar huis; 6-2. Van Gerwen noteerde een gemiddelde van 100,23 dat niet genoeg was, White eindigde op een gemiddelde van 105,92.

In de tweede kwartfinale kwamen Michael Smith en Mervyn King in actie. De eerste 6 legs gingen met de darts mee. Smith wist met een 58-finish naar 4-3 te breaken, nadat King de bull miste voor een 167-finish. Met een 11-darter brak King meteen terug naar 4-4. King miste een 90-finish op de bull om zijn eigen leg te houden, Smith brak opnieuw met een 100-finish via tops tops. In de tiende leg miste Smith 6 matchdarts, King wist mijn laatste dart D10 te gooien voor een gelijke stand; 5-5. In de beslissende leg miste King 1 matchdart op tops, Smith gooide D12 voor een 13-darter en een 6-5 overwinning.

De derde kwartfinale ging tussen thuisfavoriet Max Hopp en Joe Cullen. Hopp begon goed door Cullen meteen te breaken. Met een 14-darter hield Hopp zijn eigen leg. Met een 76-finish hield Cullen zijn eigen leg. Met een 16,13 en 15-darter kwam Hopp op een 5-1 voorsprong. Cullen gaf niet op en hield zijn eigen leg voor 5-2. In leg 8 miste Hopp 2 matchdarts, Cullen profiteerde en brak terug via D4. Met een 84-finish hield ‘The Rockstar’ zijn eigen leg en was het verschil nog maar 1; 5-4. In de tiende leg miste Hopp een 144-finish op D12, hij mocht terug komen nadat Cullen een 164-finish miste op de bull. Via D6 wist Hopp de wedstrijd te beslissen in zijn voordeel; 6-4.

De laatste kwartfinale ging tussen Rob Cross en Gerwyn Price. De eerste 3 legs gingen met de darts mee. In de vierde leg wist Cross met een 104-finish naar 3-1 te breaken. Met een 16,14 en 13-darter won Rob Cross de wedstrijd heel eenvoudig met 6-1. Cross noteerde een gemiddelde van 105,09.

Programma halve finales:
Ian White (9) vs Michael Smith (4)
Max Hopp vs Rob Cross (3)

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in