Cullen, Price, Suljovic en Clayton naar halve finales van Austrian Darts Open

FOTO: Michael Braunsch├Ądel (PDC Europe)

Vanavond worden de kwartfinales, halve finales en de finale van de Austrian Darts Open gespeeld. De kwartfinales zijn inmiddels gespeeld. Lees hier de wedstrijdverslagen terug.

De eerste kwartfinale ging tussen Michael Smith en Joe Cullen. Cullen begon goed door de eerste 2 legs te pakken. In de derde leg miste Cullen 2 darts op de dubbel voor 3-0, Smith hield zijn eigen leg via D10 voor 2-1. Cullen miste 3 darts op de dubbel, Smith strafte het af door met een 120-finish op 2-2 te komen. Smith miste een 146-finish op D13 om zijn eigen leg te houden, Cullen gooide 74 uit, voor wederom een break; 3-2. Met een 100-finish verzilverde Cullen de break en leidde met 4-2. Met een 13-darter brak Cullen voor de derde keer in de partij. Smith miste een 121-finish op de bull om in de partij te blijven, via D4 wist Cullen de wedstrijd met 6-2 te winnen.

In de tweede kwartfinale speelden Gerwyn Price en Rob Cross tegen elkaar. Cross begon goed door zijn eigen leg te houden met een 68-finish. Met een 16-darter hield Price ook zijn eigen leg. Cross miste 2 darts op de dubbel om zijn eigen leg te houden, met een 58-finish brak Price naar 2-1. Met een 13-darter brak Cross gelijk terug. Met een 13-darter brak Price wederom en hield met een 52-finish zijn eigen leg voor een 4-2 voorsprong. Via D1 hield Cross zijn eigen leg voor 4-3. Met een 180 en het gooien van D12 kwam Price op matchpoint; 5-3. Met een 72-finish wist Price de wedstrijd in het slot te gooien; 6-3.

De derde kwartfinale ging tussen Daryl Gurney en thuisfavoriet Mensur Suljovic. De laatstgenoemde begon met fantastisch door o.a. met een 87 en 86-finish op een 3-0 voorsprong te komen. In de vierde leg miste Suljovic 3 darts op de dubbel om er 4-0 van te maken, Gurney strafte het af door met een 76-finish terug te komen tot 3-1. Met een 18 en 15-darter kwam Suljovic op matchpoint; 5-1. Via D10 wist Suljovic de wedstrijd in het slot te gooien. De Oostenrijker gaat met ene 6-1 overwinning en een gemiddelde van 104,34 door naar de halve finales.

De laatste kwartfinale ging tussen Ian White en Jonny Clayton. White begon goed door zijn eigen leg met een 94-finish te houden. Clayton miste 5 darts op de dubbel, maar mocht terug komen omdat White 74 niet uitgooide. Via D1 maakte Clayton er 1-1 van. White miste een 130-finish op D5 om zijn eigen leg, via D10 wist Clayton naar 2-1 te breaken. In de vierde leg stond White na 9 darts op D8, maar miste 9 darts op de dubbel. Clayton kreeg nog wel de kans om er 3-1 van te maken, maar miste. White wist zijn tiende dart op de dubbel er wel in te gooien voor een 2-2 tussenstand en de break terug. Vervolgens gingen er 2 legs met de darts mee. Met een knappe 121-finish via de bull wist Clayton te breaken naar 4-3. Met een 16-darter brak White meteen terug. White miste 3 darts op de dubbel om zijn eigen leg te houden, Clayton brak opnieuw en kwam op een 5-4 voorsprong. Met een 60-finish won Clayton met 6-4 van Ian White.

Programma halve finales:
Joe Cullen vs Gerwyn Price
Mensur Suljovic vs Jonny Clayton

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in