Price wint in de halve-finale van Cullen en treft Clayton in de finale

FOTO: Taylor Lanning

Afgelopen avond gingen we na de kwartfinales weer verder met de halve-finales. Hieronder stonden de laatste vier darters die moesten proberen een finaleplek te behalen. Lees hieronder een verslag van de sessie terug!

Gerwyn Price vs Joe Cullen
Cullen mocht de halve-finale tegen Price beginnen. Hij deed dit goed door zijn eigen leg te behouden via een 69-finish op D16. Het leek erop dat Cullen direct kon breaken maar via een 121-finish kon ‘The Iceman’ knap gelijk komen. Hij zette door met een break via een 130-finish en kon die break verzilveren via tops. Cullen wist de break achterstand weer goed te maken via D8, maar Price kwam direct weer op een break voorsprong via D8. Via een 70-finish op de bull wist hij de break opnieuw te verzilveren, waarna beide heren hun eigen leg konden behouden wat voor Price een matchpoint betekende. Hij kreeg vier matchdarts maar faalde. Hierdoor wist Cullen er een decider uit te slepen die hij zelf mocht beginnen. De Welshmen kreeg opnieuw drie matchdarts maar die gingen weer mis. Cullen kreeg één kans vanaf 156, maar het was Price die zich verzekerde van een finaleplek via D1. Hij wint nipt met 7-6 van Joe Cullen.

Mensur Suljovic vs Jonny Clayton
Het was Clayton die moest proberen om tegen de lokale favoriet Suljovic te verrassen. Hij mocht beginnen aan de wedstrijd maar wist zijn leg niet te behouden. Suljovic wist te breaken via een 73-finish op D18 en verzekerde die break via een knappe 113-finish op D18. Clayton wist via D8 zijn eigen leg te behouden. Hij kreeg drie kansen op de re-break maar Suljovic pakte de leg via D7. De vijfde leg was een slordige van beide kanten. Uiteindelijk was het Clayton die na 23 pijlen de leg binnensleepte. Na opnieuw een slechte leg van beide heren was het ditmaal Suljovic die na 23 pijlen de leg binnen sleepte via D10. Via een 11-darter wist Clayton het verschil weer terug te brengen naar 1 leg. Dit deed hij via een 84-finish op D12. Suljovic vergrote de voorsprong weer via D8. Via een 80-finish wist Clayton in het spoor te blijven. Via D8 wist Clayton dan eindelijk de break achterstand goed te maken, waarna hij via D10 op een voorsprong kwam. Suljovic wist er een decider uit te slepen via D10. Clayton was degene die aan het langste eind trok. Hij wist met 7-6 te winnen van Mensur Suljovic.

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in