Wade te sterk voor Wright en Cross wint nipt van West

FOTO: Kelly Deckers (PDC Europe)

Het is zaterdagavond en dat betekende dat we weer verder gingen in Oostenrijk met het Austrian Darts Open. Lees hier een samenvatting terug van de avondsessie!

Voor James Wade was de zaterdagavond eindelijk weer eens een avond waar hij weer verder mee kan. “The Machine’ moest het opnemen tegen Peter Wright wat zeker een makkelijke loting was. Wade kon al snel op een break voorsprong komen maar Wright maakte het direct ongedaan. Via D5 kwam Wade op een matchpoint waarna hij via D10 de wedstrijd kon beslissen. Hij wint met 6-4 van Peter Wright.

Wereldkampioen Rob Cross kende een zeer moeizame avond tegen Steve West. ‘Voltage’ begon sterk via een break op D16 waarna West het dankzij een 92-finish op D18 alweer snel gelijk kon trekken. Via een 107-finish en tops trok West de wedstrijd zijn kant op. Hij kwam op een matchpoint waarvoor hij meerdere kansen kreeg. Toch was het Cross die de langste adem had. Via D16 wist hij de wedstrijd om te keren. Hij wint met 6-5 van Steve West.

De enige Nederlander die vanavond in actie kwam was Ron Meulenkamp. Hij moest het opnemen tegen Daryl Gurney en dat verliep niet helemaal als gewenst. Tot aan de zesde leg ging het gelijk op maar daarna wist ‘SuperChin’ het gaatje te slaan. Hij kon het via D16 afmaken waardoor hij met 6-3 won van Ron Meulenkamp

Ook Mensur Suljovic heeft de avondsessie overleefd. De thuisfavoriet moest het opnemen tegen Darius Labanauskas. Mede dankzij een indrukwekkend gemiddelde van 106 en een finish van 121 wist hij met 6-1 te winnen van Darius Labanauskas.

Alle overige uitslagen van de avondsessie zijn terug te vinden op ons toernooicenter. Hier kan u ook het overige speelschema vinden.

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in