Clayton weet te verrassen en wint de Austrian Darts Open

FOTO: Michael Braunsch├Ądel (PDC Europe)

Het is zondagavond en dat betekende dat de finale van de Austrian Darts Open 2018 op het programma. Een finale tussen twee darters uit Wales: Jonny Clayton tegen Gerwyn Price. Lees hieronder een samenvatting terug van de wedstrijd!

De wedstrijd ging heel lang gelijk op. Beide heren wisten elkaar meerdere keren te breaken maar de partij bleef steeds in evenwicht. In de tiende leg dacht Price weer een kans te krijgen om de break te verzilveren maar Clayton wist 120 uit te gooien waardoor de stand gelijk bleef: 5-5. ‘The Iceman’ kreeg twee pijlen op tops om weer een break te plaatsen maar dat lukte hem niet. Clayton kon profiteren via D12 voor de voorsprong. Hij wist via een 11-darter op een 41-finish via D16 een break te plaatsen. Hierdoor wist hij op een matchpoint te komen waaraan hij zelf mocht gaan beginnen. Driemaal wist hij in de eigen leg twee trippels in een beurt te gooien waardoor hij als eerste op een finish kwam. Hij wist 40 uit te gooien op D10 waardoor hij zich mag kronen tot Austrian Darts Open winnaar van 2018. Hij wint in de finale met 8-5 van Gerwyn Price.

Alle uitslagen zijn terug te vinden op ons toernooicenter.

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in