Van Gerwen wint vrij simpel van Engelse debutant in Players Championship 9

FOTO: Lawrence Lustig (PDC)

Vandaag (zaterdag) werd het Players Championship seizoen voortgezet. Grote afwezigen waren Raymond van Barneveld en Corey Cadbey. Ook Terry Jenkins was afwezig.

Finale
Om de finaleplaatsen werd er gestreden door James Wade, Michael van Gerwen, Scott Taylor en Jason Lowe. De laatste twee versloegen in de kwartfinale Gary Anderson en Adrian Lewis. De uiteindelijke titel is uitgevochten door Scott Taylor en Michael van Gerwen. Van Gerwen wist Wade te verslaan met 6-4 en Taylor wist Lowe naar huis te sturen met een 6-3 overwinning. Voor Scott Taylor was het vandaag een bijzonder toernooi.  Hij wist voor het eerst in zijn carrière de finale te halen van een PDC-toernooi.

Scott Taylor begon goed aan de wedstrijd. In het begin lieten alleen de dubbels het afweten, maar hij bleef ‘de Groene Sloopkogel’ achternazitten tot de 3-3 in legs. Na dit moment vond van Gerwen het genoeg geweest, waardoor hij met een 12-darter de 4-3 binnenhaalde. Hoewel Scott Taylor nog een jonkie is, behield hij de rust en maakte met de hulp van o.a. een 177-score de gelijkmaker (4-4). De leg hierna wist van Gerwen daarentegen wel simpel te behouden (5-4). Scott Taylor moest hierdoor de leg pakken, wat hem te veel werd. Van Gerwen herpakte zich en won de laatste leg met behulp van een 177-score en een prachtige 132-finish via de bulls-eye.

 

Nederlanders
Raymond van Barneveld was de enige Nederland die afwezig was op Players Championship 9 in Wigan. Vincent Kamphuis verloor bij de laatste 128 van de Braziliaan Diogo Portela met 6-2. Ook Benito van de Pas en Dirk van Duijvenbode verloren in de eerste ronde. Van de Pas verloor van Alan Tabern (6-2) en van Duijvenbode wist net niet te winnen van Jelle Klaasen (6-5). Mario Robbe verloor in dezelfde ronde van Christiaan Kist (6-2) en ook Sven Groen wist de eerste ronde niet door te komen. Hij verloor van Vincent van der Voort met 6-1. Ook Jimmy Hendriks en Danny Noppert lukte het niet de tweede ronde te bereiken. ‘Noppie’ verloor van Alan Norris met 6-5 en Hendriks wist niet te winnen van Adrian Lewis (6-3). Kortom: al veel Nederlanders waren in de eerste ronde afgevallen.

Ook in de tweede ronde strandde een aantal landgenoten. Jelle Klaasen moest zijn meerdere erkennen aan Aden Kirk (6-4) en Christiaan Kist kon niet winnen van Richard North (6-2). Ook Vincent van der Voort wist niet te winnen. Hij verloor van Ryan Joyce met 6-2. Ook Jeffrey de Zwaan en Jeffrey de Graaf wisten de overwinning niet binnen te slepen. Zij verloren van Gary Anderson (6-5) en Steve West (6-1).

De derde ronde was tevens het eindstation van enkele Nederlanders. Jermaine Wattimena moest zijn meerdere erkennen aan landgenoot Michael van Gerwen (6-3) en Ron Meulenkamp wist geen enkele leg te pakken van Simon Whitlock (6-0). Ook Jan Dekker kwam niet verder dan de laatste 32 darters. Hij verloor van Steve West met 6-4.

In de achtste finale was er nog maar een Nederlander over: Michael van Gerwen. Hij won achtereenvolgend van Simon Whitlock (6-1), Jonny Clayton (6-3) en James Wade (6-4). In de finale won hij van Scott Taylor waardoor de titel een feit was.

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in