Jeffrey de Zwaan zet Players Championship 10 op zijn naam

FOTO: Lawrence Lustig (PDC)

Het is zondag en dat betekende dat we weer doorgingen met de tiende editie van de Players Championship van dit jaar. Onder andere Michael van Gerwen was weer van de partij na zijn overwinning gisteren. Lees hier de hoogtepunten van de dag terug!

Vandaag stonden er weer 127 darters aan het begin van de dag. Normaal gesproken waren dit er 128 maar John Part was afwezig waardoor Joe Cullen automatisch doorging naar de tweede ronde. In de eerste ronde vielen er direct een hoop Nederlanders weg: Van Duijvenbode, Dekker, Meulenkamp, Kist, Kamphuis, Van de Pas, Groen, Robbe en Jeffrey de Graaf verloren allemaal. Van Gerwen, Klaasen, Van der Voort, Wattimena, Noppert, Hendriks en De Zwaan wisten wel te winnen. Whitlock, Suljovic en King vielen ook tegen, want zij kwamen ook niet verder dan de eerste ronde.

In de tweede ronde wist Jeffrey de Zwaan te verrassen door te winnen van Michael Smith (6-5). Van Gerwen wist Thornton te verslaan (6-1) en Noppert wist te winnen van Jacques (6-3). De rest van de Nederlanders viel af in deze ronde. Ook voor Peter Wright betekende de tweede ronde een exit. Hij verloor van Gabriel Clemens (6-3).

In de derde ronde vielen er weer een aantal favorieten uit. Zo verloor Anderson met 6-5 Wilson en Chisnall was volledig kansloos tegen Mansell (6-0). Price verloor van Lewis (6-3) en Cross was kansloos tegen Schindler (6-0). De Nederlanders wisten alle drie door te komen. Van Gerwen won van Eastwood (6-0), De Zwaan versloeg Pipe (6-2) en Noppert won van Brown (6-3).

Bij de laatste 16 viel er één Nederlander af. Noppert verloor van Mansell (6-4). Van Gerwen ging verder door te winnen van M.Webster (6-2). Ook De Zwaan wist te winnen van Beaton. (6-3). Lewis, Wade en Gurney wisten alle drie niet door te komen want zij verloren.

In de kwartfinale kwam de verrassing van de dag. Van Gerwen verloor van Clayton (6-4). De Zwaan ging wel vrolijk verder: Hij won van Wilson (6-3). Bunting versloeg Schindler (6-4) en Clemens won van Mansell (6-1).

In de halve finale wist Clayton met 6-3 te winnen van Bunting en De Zwaan was uiteindelijk te sterk met 6-3 van Clemens.

In de finale stonden Jeffrey de Zwaan en Jonny Clayton tegenover elkaar. De wedstrijd leek de kant op te gaan van Clayton. Bij een stand van 4-4 wist Clayton te breaken waarna De Zwaan sterk de laatste twee legs pakte. Hij wint de 10de editie van de Players Championship 10.

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in