Voorbeschouwing Premier League week 14 in Birmingham

Het is donderdag en dat betekent dat we vanavond weer verder gaan met de Premier League of Darts. Het is alweer de veertiende avond van het wekelijkse spektakelstuk en vanavond zijn de darters in Birmingham. Lees hieronder de gehele voorbeschouwing!

Birmingham is de op één na grootste stad van Engeland. Vanavond vindt de avond plaats in de Barclaycard Arena die een capaciteit heeft van zo’n 15.000 bezoekers. Vanavond zullen er ongeveer iets meer dan de helft daarvan werkelijk aanwezig zijn, aangezien er door het podium een deel van de zitplaatsen niet gebruikt kan worden. We bevinden ons in het eindfase van het toernooi. Met nog acht overgebleven darters die strijden om de titel lijken de Play-Off plekken al zo goed als zeker. Vanavond zal er meer duidelijk worden met welke vier darters we zullen overblijven. Het speelschema van vanavond is als volgt:

Peter Wright vs Simon Whitlock
Daryl Gurney vs Michael Smith
Rob Cross vs Michael van Gerwen
Gary Anderson vs Raymond van Barneveld

De tussenstand op dit moment voor de veertiende avond is als volgt:

# Team GW W G V V : T P
1. van Gerwen M.  14 10 1 3 91:51 21
2. Smith M. 14 9 0 5 78:54 18
3. Cross R. 14 8 2 4 79:69 18
4. Anderson G. 14 7 3 4 85:68 17
5. Gurney D. 14 4 6 4 77:76 14
6. van Barneveld R. 14 5 3 6 67:79 13
7. Whitlock S. 14 5 2 7 64:79 12
8. Wright P. 14 3 5 6 61:84 11

Met de  Nederlander Michael van Gerwen aan kop gevolgd door Smith, Cross en Anderson lijkt het zo goed als beslist te zien wie er doorgaan naar de Play-Offs. Rob Cross en Michael Smith hebben genoeg aan een punt om zich te plaatsen en voor Gary Anderson is een winstpartij genoeg om zich te verzekeren van een Play-Off plaats. Raymond van Barneveld wist vorige week al dat hij niet verder zou komen. Hij speelde toen gelijk tegen Cross wat betekende dat hij uitgeschakeld was. Ook Simon Whitlock en Peter Wright zijn voor het klassement uitgespeeld. De enige die nog een klein beetje mag hopen is Daryl Gurney. Hij moet vanavond en volgende week winnen en dan hopen dat Gary Anderson tweemaal punten verliest.

Michael van Gerwen vs Rob Cross
Voor Michael van Gerwen zal vanavond weer een kans zijn om zijn rivaal Rob Cross te verslaan. ‘Voltage’, die hem zijn wereldtitel afpakte door persoonlijk met ‘MvG’ af te rekenen in de Halve-Finale, kan zich vanavond veilig stellen voor de Play-Offs. Hij moet minaal gelijk spelen tegen Van Gerwen om door te gaan naar de laatste vier. Ze kwamen elkaar al tegen in het beginstadium van de Premier League. Toen was Van Gerwen veel te sterk voor de huidige wereldkampioen. Hij won met duidelijke cijfers: 7-2. Bij een overwinning vanavond van ‘Mighty Mike’ kan hij zich verzekeren van de eerste plaats in de ranglijst. Maar wat gaat het vanavond worden? Volgens de bookmakers is Van Gerwen dik in het voordeel maar zoals we eind vorig jaar ook al zagen: Je weet het nooit!

Raymond van Barneveld vs Gary Anderson
Na de definitieve uitschakeling van Raymond van Barneveld vorige week donderdag moet hij het vanavond opnemen tegen Gary Anderson. Voor de ‘Flying Scotsman’ is plaatsing voor de laatste vier bijna een feit. Als hij vanavond weet te winnen van ‘RvB’ is zijn Play-Off plaats binnen. Omdat Van Barneveld al uitgeschakeld is zal het maar de vraag zijn of hij zich volledig kan motiveren, maar natuurlijk verwachten wij van wel. In de zevende speelronde van de Premier League kwamen ze elkaar al eerder tegen. Toen knokte Van Barneveld zich naar een gelijkspel. Volgens de bookmakers is Anderson duidelijk de favoriet maar onderschat de Nederland nooit…

Peter Wright vs Simon Whitlock
Misschien als je kijkt qua tussenstand de minst belangrijke wedstrijd tussen de twee heren die al zijn uitgeschakeld. Toch zullen Wright en Whitlock allebei zich willen revancheren van dit Premier League seizoen door af te sluiten met een goed gevoel. In de eerdere editie van dit seizoen bleef het bij een gelijkspel. Vanavond is volgens de bookmakers de Schot duidelijk in het voordeel maar de Australiër staat hoger in het klassement dus je weet het maar nooit.

Daryl Gurney vs Michael Smith
Een hele interessante wedstrijd is die tussen Smith en Gurney. ‘Bullyboy’ kan zich via een overwinning of gelijkspel verzekeren van een play-off plaats terwijl ‘SuperChin’ moet winnen om überhaupt daarvan te blijven dromen. Eerder in deze Premier League troffen de heren elkaar ook. Toen was Michael Smith met 7-4 te sterk. Wat gaat het vanavond worden? De bookmakers voorspellen een spannende wedstrijd waardoor ze de winnaar in het midden laten.

De avond zal niet live te volgen zijn via de televisie maar mocht u een account hebben op RTL XL dan kan u live meekijken via uw computer, tablet of telefoon. Laat op de avond zullen er samenvattingen volgen op RTL 7. Vanavond als de avond ten einde is zal er op onze website een uitgebreid verslag online komen met een samenvatting over wat er allemaal is gebeurd!

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in