Van Gerwen veel te sterk voor Cross en Van Barneveld wint van Anderson

FOTO: Lawrence Lustig (PDC)

Het is donderdagavond en dat betekende dat we weer verder gingen met de Premier League of Darts. In week 14 zijn we terechtgekomen in Birmingham. Lees hieronder een samenvatting terug van de avond!

Peter Wright vs Simon Whitlock
De wedstrijd tussen de twee heren die al zijn uitgeschakeld voor het klassement. De beginfase was duidelijk voor ‘Snakebite’ die via 68 en 76-finishes gelijk het initiatief nam. Hij wist de voorsprong uit te breiden naar 4-1. Hij wist opnieuw te breaken via D16 waarna ‘The Wizard’ wat terug deed waardoor het verschil nog maar één break was. Dat gat bleek te groot te zijn want Wright pakte via een 118-finish het eerste punt en hij besliste de wedstrijd uiteindelijk via D16. Hij wint met 7-4 van Simon Whitlock. 

Michael van Gerwen vs Rob Cross
Één van de mooiste wedstrijden van het toernooi stond vanavond weer op het programma. De strijd tussen de nummer één van de ranglijst en de huidige wereldkampioen. Van Gerwen begon sterk aan de wedstrijd via een break. Cross kreeg een pijl op D18 om dit gelijk ongedaan te maken maar dat lukte niet. Van Gerwen kon de break verzilveren via tops. Via een 11-darter vanaf 76 wist hij opnieuw te breaken waarna hij ook deze break kon verzilveren via D16. ‘Voltage’ wist uiteindelijk zijn eigen leg te behouden via een 76-finish waarna de Nederlander hem weer de deksel op de neus gaf met een 144-finish op D12. Cross wist nog een leg te behouden maar ‘Mighty Mike’ was deze avond veel te sterk voor hem. Hij maakte het af in stijl via een 86-finish op de bull. Michael van Gerwen wint van Rob Cross met 7-2.

Daryl Gurney vs Michael Smith
Een prachtig duel wat op papier ook zeker dicht bij elkaar moest blijven begon goed in het voordeel van Smith. Hij wist al vroeg te breaken en wist die break te verzilveren via D10. ‘Bullyboy’ dacht even op 2 breaks voor te komen want hij stond te wachten op D10 maar Gurney gooide 147 uit voor de aansluiting. Via een 66-finish op tops maakte Smith het gat weer twee waarna Gurney zijn leg behield via een 68-finish op tops. Via een werkelijk schitterende 167-finish deelde ‘SuperChin’ een aardige klap uit. Hij wist terug te breaken terwijl Smith op D10 stond te wachten. Vanaf dat moment ging alles met de darts mee waardoor ze beide met een punt genoegen moesten nemen: eindstand 6-6. 

Gary Anderson vs Raymond van Barneveld
De laatste wedstrijd was natuurlijk ook een prachtige pot. Van Barneveld begon erg sterk via een break op D11. Hij kon de break verzilveren via een knappe 103-finish waarna er nog een break volgde. Dit keer kon Anderson die break direct ongedaan maken via een 80-finish op D10. Van Barneveld bleef goed gooien waardoor hij de voorsprong wist uit te breiden naar 5-1. Via een 95-finish kon ‘The Flying Scotsman’ het feestje van de Nederlander nog uitstellen maar hij kon niet voorkomen dat ‘RvB’ er met de winst vandoor ging. Via D8 besliste hij de wedstrijd. Van Barneveld wint met 7-3 van Gary Anderson. 

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in