Van Gerwen nipt langs Webster, Noppert schakelt titelverdediger uit

FOTO: Lawrence Lustig (PDC)

Afgelopen middag werd de laatste 16 van de European Darts Grand Prix gespeeld met 3 Nederlanders in actie. Lees hier meer. 

De middag begon met een partij tussen Michael van Gerwen en Darren Webster. Van Gerwen begon erg zwak aan de partij waardoor Webster al snel een 3-0 voorsprong had. Met een 86-finish hield Van Gerwen zijn eigen leg. Met een fantastische 164-finish kwam Webster op 4-1. Vanaf dat moment ging de turbo aan bij de Nederlander en kwam op een 5-4 voorsprong met o.a. een hele belangrijke 137-finish. Webster maakte er met een 141-finish 5-5 van. De beslissende leg ging uiteindelijk met een 78-finish naar Van Gerwen toe.

In de tweede partij van de middag speelden Dave Chisnall en Ian White tegen elkaar. De eerste 3 legs gingen met de darts mee. Chisnall miste 3 darts op de dubbel, White gooide 101 uit voor de break en een 3-1 voorsprong. Met een 81-finish verzilverde White de break en stond zo 4-1 voor. Er gingen toen weer 3 legs met de darts mee. In de negende leg wist Chisnall met een 11-darter terug te breaken naar 5-4. Met een 80-finish hield Chisnall zijn  eigen leg en zo kwam hier ook een beslissende leg aan te pas. Met een 96-finish wist Chisnall de wedstrijd toch nog te winnen.

De derde partij ging tussen twee ongeplaatste spelers, Jamie Lewis en Paul Nicholson. In deze wedstrijd gingen alle legs met de darts mee, behalve de laatste leg. Nicholson kwam als eerst op een finish, maar het was Lewis die als eerst een matchdart kreeg. Via D10 wist ‘Fireball’ met 6-5 te winnen.

In de vierde partij kwam Jermaine Wattimena in actie, hij nam het op tegen Michael Smith. De eerste 3 legs gingen met de darts mee. In de vierde leg miste Wattimena D1, Smith profiteerde en pakte met een 74-finish de break. Via D16 wist Watttimena meteen weer terug te breaken. Met een 19-darter verzilverde de Nederlander de break voor een gelijke stand; 3-3. Met een 70-finish behield ook Smith zijn eigen leg. In de achtste leg brak Smith opnieuw, dit keer met een 47-finish voor 5-3. Met een 13-darter wist ‘BullyBoy’ de wedstrijd in het slot te gooien; 6-3.

In de vijfde partij kwam de derde en laatste Nederlander van de middag in actie. De eerste 3 legs waren allemaal breaks. Wright kon 107 niet uitgooien voor de rebreak, Noppert gooide tops om voor het eerst zijn eigen leg te behouden. Vervolgens gingen er 3 legs met de darts mee. Noppert miste een 127-finish op D8 om 5-2 voor te komen, Wright gooide D6 voor de rebreak; 4-4. Met een 13-darter kwam Wright voor het eerste in de partij op voorsprong. Wright miste in leg 10 drie matchdarts, Noppert bleef koel en gooide 61 uit voor 5-5. De beslissende leg werd begonnen door Wright en hij kwam als eerst op een finish. Wright miste D16 voor een 62-finish, Noppert trad aan en gooide 64 uit voor een geweldige 6-5 overwinning op de titelverdediger, Peter Wright.

In de zesde partij mochten Joe Cullen en Kyle Anderson tegen elkaar spelen. Cullen begon fantastisch met finishes van 67,86 en 89 voor een 3-0 voorsprong. Met een 67-finish kwam Anderson op het scorebord. Met een 92 en 30-finish kwam ‘The Rockstar’ op een 5-1 voorsprong. Anderson gaf niet op en kwam met een 14 en 15-darter terug tot 5-3. Met een 68-finish wist Cullen zijn eigen leg te houden en won daarmee met 6-3. Cullen noteerde een gemiddelde van 105,89 en een finishpercentage van 75%.

In de zevende partij speelden Mensur Suljovic en Simon Whitlock tegen elkaar. De eerste 5 legs gingen met de darts mee. Met een 13-darter wist Suljovic te breaken naar 4-2. Whitlock wist met een 96-finish meteen terug te breaken en kwam met een 110-finish helemaal terug tot 4-4. Suljovic miste twee darts op D14, zijn favoriete dubbel, om zijn eigen leg te houden. Via D10 brak Whitlock naar 5-4. In de tiende leg miste de Oostenrijker 1 dart op D16 voor 5-5, Whitlock gooide een knappe 84-finish uit voor een 6-4 overwinning. Whitlock was 75% op de dubbels, die de das om deden bij Suljovic.

De laatste laatste 16 partij ging tussen Rob Cross en James Wade. De eerste 3 legs gingen met de darts mee. Met een 120-finish wist Wade te breaken en kwam op een 3-1 voorsprong. Cross brak gelijk terug met een 86-finish. Cross wist de break niet te verzilveren, omdat Wade tops gooide voor 4-2. Met een 13-darter brak Cross meteen terug en dit keer verzilverde de wereldkampioen de break wel met ene 49-finish voor 4-4. Vervolgens gingen de legs met de darts mee. Met een 117-finish wist Wade met 6-5 te winnen.

Uitslagen laatste 16:
Michael Van Gerwen 6-5 Darren Webster
Dave Chisnall 6-5 Ian White
Jamie Lewis 6-5 Paul Nicholson
Michael Smith 6-3 Jermaine Wattimena
Peter Wright 5-6 Danny Noppert
Joe Cullen 6-3 Kyle Anderson
Mensur Suljovic 4-6 Simon Whitlock
Rob Cross 5-6 James Wade

Programma kwartfinales (vanaf 19:15 uur):
Michael van Gerwen vs Dave Chisnall
Jamie Lewis vs Michael Smith
Danny Noppert vs Joe Cullen
Simon Whitlock vs James Wade

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in