Van Barneveld sluit af met een punt en Anderson wint voor eigen publiek van Van Gerwen

FOTO: Lawrence Lustig (PDC)

De laatste week in de Premier League is aangebroken voordat we de beslissende avond gaan krijgen waarin beslist gaat worden wie ervandoor gaat met de eindprijs. Vanavond werd er beslist wie zich plaatst voor de halve-finales. Lees hieronder een samenvatting van de avond terug!

Raymond van Barneveld vs Michael Smith
De eerste wedstrijd van de avond ging tussen de al uitgeschakelde Van Barneveld en de al geplaatste Smith. Het leek erop na een sterke leg dat Barney kon breaken maar na een aantal missers was het ‘Bullyboy’ die wist te profiteren via D10. Via een sterke 122-finish wist de Nederlander weer op gelijke hoogte te komen. Via tops kon de Engelsman zijn leg behouden waarna Van Barnveld heel knap via 126 weer gelijk kon komen. Smith had goed opgelet hoe Van Barneveld dit deed want ook hij kwam met een 124-check. En opnieuw kon Van Barneveld weer wat uit de hoge hoed toveren want nu was het een 121-finish dat hem weer op een gelijke stand bracht. Tot aan de negende leg viel er geen break maar toen was Barney het verschil te maken. Via D9 pakte hij de break waarna hij een hand vol pijlen miste voor het verzilveren van die break. Smith profiteerde via de re-break door D6 uit te gooien. Smith pakte het eerste punt via een 107-finish op tops. Via een 91-finish wat Raymond van Barneveld er uiteindelijk een punt uit te spelen. Hij speelt gelijk tegen Michael Smith: 6-6.

Simon Whitlock vs Rob Cross
De tweede partij van de avond ging tussen Whitlock en Cross. Via een 112-finish op D18 wist ‘Voltage’ direct een break te plaatsen die hij wist te verzilveren via D8. De derde leg was een slordige van beide kanten. Uiteindelijk was het de Australiër die zijn eigen leg kon behouden. Ook de Engelsman wist zijn eigen leg te behouden: Hij gooide 52 uit via D16. Via D16 kon ‘The Wizard’ blijven aanhaken. In de eigen legs was Cross duidelijk sterker waardoor hij die ene break voorsprong via D8 wist te behouden. Whitlock kreeg een kans vanaf 170 maar het ging mis op de bull waarna Cross meerdere kansen kreeg op de break maar dit ging mis. Whitlock kon profiteren via D4. In de achtste leg werd de stand weer helemaal gelijk. Whitlock wist D17 uit te gooien voor de re-break. Hij wist de re-break niet te verzilveren want 140 ging niet uit. Cross profiteerde sterk via een 90-finish op D15 wat een break betekende. Whitlock kwam sterk terug want hij wist direct weer gelijk te komen. 32 ging uit via D8 en D8. ‘Voltage’ kreeg vier pijlen voor het eerste punt maar het was Whitlock die via D10 het eerste punt veilig stelde. De laatste leg was een slordige qua scores. Uiteindelijk wist Cross er een gelijkspel uit te slepen waardoor de wedstrijd eindigt in een gelijkspel: 6-6.

Peter Wright vs Daryl Gurney
De derde wedstrijd van de avond begon met twee feestelijke opkomsten van Gurney en Wright. Als Gurney nog kans wilde maken op de eindfase dan moest hij heel dik gaan winnen om überhaupt nog te mogen hopen. Hij begon goed via een break op tops waarna hij de eigen leg kon behouden via tops. ‘Snakebite’ wist de eigen leg te behouden via een 73-finish op tops waarna ‘SuperChin’ het gat weer kon vergroten via tops. Wright pakte via D4 weer een legje waardoor de missie van Gurney bijna was mislukt. Hij vergrote de voorsprong nog naar 5-2 via onder andere een knappe 81-finish via de bull. Wright pakte zijn derde leg waardoor ook Gurney was uitgeschakeld voor de laatste vier. De Schot kwam knap terug via een 82-finish waarna Gurney zich als eerste verzekerde van een punt. Wright wist de laatste twee legs te winnen waardoor ook deze wedstrijd eindigt in een gelijkspel: De wedstrijd eindigde in een 6-6 eindstand.

Michael van Gerwen vs Gary Anderson
De laatste wedstrijd van de avond was zeker niet de minste. Gary Anderson moest het opnemen tegen Michael van Gerwen. Via tops wist de thuisfavoriet uit Schotland direct te breaken via tops. Anderson kreeg meerdere pijlen om de break te verzilveren maar het was Van Gerwen die via D16 wist terug te breaken. Opnieuw kreeg de Schot een kans om direct te terug te breaken. Dit keer ging het mis op de bull vanaf 170 waardoor ‘Mighty Mike’ op een voorsprong kon komen via D18. Dit keer was het de beurt aan de Nederlander om te breaken. Hij kreeg de kans vanaf 160 maar het ging mis op tops. Anderson kon gelijk komen via tops waardoor het weer gelijk stond. Van Gerwen moest 170 uitgooien voor de eigen leg maar dit ging mis op de bull. Anderson profiteerde via een break op 121 waarna hij de break wist te verzilveren via D2. Van Gerwen verspilde opnieuw een kans vanaf 160 op tops waardoor de stand 4-2 was voor ‘The Flying Scotsman’. Van Gerwen bleef in het spoor via een knappe 104-finish op D12. De Nederlander wist terug te breaken via een 81-finish op de bull waardoor de stand weer gelijk was: 4-4. Van Gerwen kreeg een kans op 146 maar ook deze ging weer mis op de dubbel. Anderson profiteerde optimaal via een 56-break. Via een 112-finish wist de Schot het eerste punt binnen te slepen. De Nederlander sleepte er een beslissende leg uit via D6 die Anderson mocht beginnen. Van Gerwen was scorend minder waardoor het Gary Anderson was die het wist af te maken. Hij verslaat Michael van Gerwen met 7-5 waardoor hij zich weet te verzekeren van de halve-finales!

Het programma van volgende week is alsvolgt:

Halve-finales:
Michael Smith vs Gary Anderson
Michael van Gerwen vs Rob Cross

Finale:
Michael Smith/Gary Anderson vs Michael van Gerwen/Rob Cross

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in