Dekker wint van Lewis en slordige De Graaf verliest van Beaton

FOTO: Stefan Strassenburg / PDC Europe

Gisteravond gingen we verder met de avondsessie van de Dutch Darts Masters in Zwolle. Met twee Nederlanders in actie was het een leuke avondsessie voor de aanwezige fans. Lees hieronder een samenvatting terug van de avondsessie!

Voor Jan Dekker was de loting zeer ongunstig te noemen. Hij moest het in zijn eerste ronde opnemen tegen tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis. ‘Jackpot’ begon sterk via een 81-finish op D6. Dekker kwam gelijk via D2 waarna hij via tops een break plaatste. Lewis wist direct terug te breaken via D10 waardoor de stand weer gelijk was. Hij verzilverde de break via een 78-finish op tops waarna ook Dekker zijn leg wist te behouden via een 86-finish op D16. In de zevende leg wist de Nederlander opnieuw te breaken. Ditmaal gooide hij 52 uit op D16 voor de 4-3 voorsprong. Via D8 wist Dekker de break te verzilveren waardoor hij op een matchpoint kwam te staan. Lewis wist zijn eigen leg te behouden via D16 waarna Dekker het wist af te maken diezelfde D16. Adrian Lewis verliest met 6-4 van Jan Dekker. Een prima resultaat om het toernooi in eigen land mee te beginnen!

De andere Nederlander die in actie kwam was Jeffrey de Graaf. Hij moest het opnemen tegen Steve Beaton. Via D16 wist hij De Graaf direct een break te plaatsen die hij via een 52-finish wist te verzilveren. Na een handvol missers op de dubbel van de Nederlander wist Beaton de volgende drie legs te pakken waardoor hij de break achterstand weer ongedaan had gemaakt. Het verhaal van de De Graaf zette zich voort want hij bleef maar kansen missen op de break waardoor hij Beaton in leven hield. Toch wist hij in de negende leg te breaken waardoor hij op een matchpoint kwam. Een zeer slordige leg qua scores van De Graaf zorgde ervoor dat Beaton via D4 gelijk wist te komen waardoor we een decider kregen. De Nederlander kreeg drie matchdarts maar het was Beaton die via D5 de wedstrijd wist te beslissen. Hij straft de slordige Nederlander af door met 6-5 te winnen. Een teleurstellend resultaat voor De Graaf, want er had zeker meer in gezeten voor hem!

Een andere verrassing kwam in de laatste wedstrijd van de avond. Hierin stonden James Wade en Cristo Reyes tegenover elkaar. Reyes begon sterk via een break, maar de wedstrijd kende meerdere breaks achter elkaar. Beide heren wisten hun eigen legs niet te behouden drie maal op rij waarna Reyes uiteindelijk de break wel wist te verzilveren via D4. Daarna vielen er geen breaks meer. Beide heren wisten hun legs te behouden waardoor Reyes via D12 de wedstrijd wist te verzilveren. Hij wint met 6-3 van ‘The Machine’ James Wade.

De overige uitslagen van de avondsessie zijn terug te vinden op ons toernooicenter!

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in