Van Gerwen gunt geen leg aan Jenkins, Dekker en Klaasen uitgeschakeld

FOTO: Kelly Deckers / PDC Europe

Afgelopen avond werden de laatste 8 partijen van de tweede ronde gespeeld in Zwolle. Jan Dekker, Jelle Klaasen en Michael van Gerwen kwamen onder meer in actie. Lees hier alles terug van de avondsessie

De avondsessie begon met de partij tussen thuisfavoriet Jan Dekker en Simon Whitlock. Whitlock begon goed aan de partij door de eerste 4 legs in 15,13,11 en 14 darts met o.a. een 84-finish. Vervolgens was het de buurt aan Dekker. Via D12 hield hij zijn eigen leg. Met een 16-darter brak Dekker terug en hield via D16 zijn eigen leg voor 4-3. Met een knappe 15-darter brak Dekker terug tot 4-4 en was de partij helemaal weer in evenwicht. De negende leg was erg spannend, maar het was Whitlock die met een 126-finish brak naar 5-4. In de tiende leg miste Dekker 2 darts op dubbel 16 voor 5-5, Whitlock gooide tops en won daarmee met 6-4 van de darter uit Bolsward.

Jelle Klaasen kwam in de vijfde partij in actie tegen de Pool, Krzysztof Ratajski. Klaasen begon net als vorige week in Sindelfingen goed aan zijn partij. Met een 13-finish hield Klaasen zijn eigen leg en brak met ene 90-finish naar 2-0. Ratajski brak gelijk terug naar 2-1 met ene 61-finish. Met een 50-finish kwam Ratajski terug tot 2-2. Met een 56-finish brak Ratajski opnieuw en pakte voor het eerst in de wedstrijd de voorsprong; 3-2. Met een 16-darter hield de Pool zijn eigen leg en kwam op 4-2. Met een knappe 84-finish kwam ‘The Polish Eagle’ op matchpoint; 5-2. In leg 8 miste Klaasen 2 darts op de dubbel, Ratajski profiteerde en gooide 96 uit voor een 6-2 overwinning op de Nederlander.

In de zevende partij kwam de viervoudig Dutch Darts Masters kampioen in actie, Michael van Gerwen nam het op tegen Terry Jenkins. Jenkins wist 64 niet uit te krijgen in zijn eigen leg, Van Gerwen wist via tops meteen te breaken. Met een knappe 86-finish wist Van Gerwen op 2-0 te komen. Met een 11-darter brak Van Gerwen opnieuw en verzilverde de break met een 15-darter; 4-0. Met een 41-finish kwam Van Gerwen op matchpoint. In de zesde leg miste Jenkins 6 darts op de dubbel voor zijn eerste leg, Van Gerwen gooide D8 voor een 24-darter en een 6-0 overwinning.

Uitslagen middagsessie:
Simon Whitlock 6-4 Jan Dekker
Mensur Suljovic 6-5 Josh Payne
Michael Smith 0-6 Stephen Bunting
Peter Wright 6-4 James Wilson
Jelle Klaasen 2-6 Krzysztof Ratajski
Daryl Gurney 6-4 Cristo Reyes
Michael van Gerwen 6-0 Terry Jenkins
Darren Webster 6-4 Steve Beaton

Programma derde ronde:
Steve Lennon vs James Richardson
Mensur Suljovic vs Simon Whitlock
Jermaine Wattimena vs Kim Huybrechts
Peter Wright vs Gerwyn Price
Stephen Bunting vs Krzysztof Ratajski
Daryl Gurney vs Mervyn King
Cameron Menzies vs Kyle Anderson
Michael van Gerwen vs Darren Webster

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in