Lennon, Huybrechts, Gurney en Van Gerwen naar halve finales in Zwolle

De kwartfinales van de Dutch Darts Masters zijn gespeeld. De halve finalisten zijn bekend. Lees hier de wedstrijdverslagen van de kwartfinales terug. 

De eerste kwartfinale ging tussen de niet geplaatste Steve Lennon en Mensur Suljovic. De eerst genoemde begon beter door de eerste 3 legs allemaal te pakken. Met een 104-finish kwam Suljovic terug tot 3-1. In de vijfde leg miste Lennon 5 darts op de dubbel, via D2 kwam Suljovic terug tot 3-2. Via D4 brak Lennon en verzilverde de break met een 44-finish voor een 5-2 voorsprong. Met een 76-finish hield de Oostenrijker zijn eigen leg. In de negende leg produceerde de Ier een geweldige 143-finish voor een 6-3 overwinning en een plaats in de halve finales.

De tweede kwartfinale ging tussen de nummer 2 geplaatste Peter Wright en Kim Huybrechts. Wright wist met een 45-finish meteen te breaken. Huybrechts kwam sterk terug door 4 legs op een rij te pakken. Met een 13 en 14-darter kwam Wright terug tot 4-3. Wright kreeg in zijn eigen leg 120 niet uit, Huybrechts brak via D10 terug naar 5-3. Wright bleef vechten en brak met een knappe 87-finish terug tot 5-4. Met een 13-darter dwong Wright een beslissende leg af. In de beslissende leg miste Wright 3 matchdarts, Huybrechts maakte er gebruik van en gooide D4 voor een 6-5 overwinning.

De derde kwartfinale ging tussen Daryl Gurney en Stephen Bunting. Bunting begon de wedstrijd en hield zijn eigen leg met een 60-finish. Met een 14-darter hield Gurney zijn eigen leg. Met een 81-finish wist Gurney naar 2-1 te breaken. Met een 118-finish verzilverde Gurney de break, waar Bunting op tops stond te wachten. Tot 4-2 gingen de legs met de darts mee. In leg 7 miste Bunting 2 darts op D12 voor 4-3, Gurney gooide D8 voor een 5-2 voorsprong en de tweede break in de partij. Met een 88-finish wist Gurney de wedstrijd in het slot te gooien; 6-2.

De laatste kwartfinale ging tussen Michael van Gerwen en Kyle Anderson. Van Gerwen wist zijn eigen leg eenvoudig te winnen. In de tweede leg wist de Nederlander 100 uit te gooien voor de break naar 2-0. Met een 76-finish verzilverde Van Gerwen de break. Met een 52-finish wist Anderson op het scorebord te komen, nadat ‘Mighty Mike’ 3 darts op de dubbel miste. In de vijfde leg begon Anderson met twee keer 180, T19 werd ruim gemist. Uiteindelijk wist de Australiër de break ongedaan te maken met een 60-finish; 3-2. Anderson miste 1 dart op de bull voor 3-3, Van Gerwen gooide tops voor een 4-2 voorsprong. Anderson miste 3 darts op de dubbel, Van Gerwen gooide D8 voor de break. Met een 12-darter wist Van Gerwen met 6-2 te winnen.

Programma kwartfinales (21:15):
Steve Lennon vs Kim Huybrechts
Daryl Gurney vs Michael van Gerwen

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in