Van Gerwen wint voor de vijfde keer op rij de Dutch Darts Masters

FOTO: Peter Krekels / PDC Europe

Afgelopen avond gingen we verder met de Dutch Darts Masters in Zwolle. Inmiddels waren er nog maar twee kandidaten over die mochten gaan uitmaken wie er met de titel vandoor gingen. Michael van Gerwen moest het opnemen tegen Steve Lennon. Een samenvatting van de finale is hieronder terug te lezen!

Voor Michael van Gerwen kon het een bijzondere wedstrijd worden. Hij stond voor het vijfde jaar op rij in de finale van de Dutch Darts Masters en kon zichzelf voor de vijfde keer kronen tot winnaar van het toernooi. Hij moest het verrassend genoeg in de finale opnemen tegen Steve Lennon.

De Nederlander mocht beginnen aan de wedstrijd en hij leek een stuk scherper te zijn dan in zijn vorige duel tegen Gurney. Hij moest de eerste leg nog weggeven doordat Lennon D16 wist uit te gooien maar vanaf dat moment ging het lopen bij de Nederlander. Via een 70-finish op D4 kwam hij gelijk waarna hij zijn voorsprong wist uit te breiden naar maar liefst 5-1. Je merkte dat ‘Mighty Mike’ vanaf dat moment wat scherpte begon te missen waardoor hij onbedoeld Lennon terug liet komen in de wedstrijd. Via een 87-finish wist hij een break goed te maken voor de 5-7, maar Van Gerwen was optijd wakker om het alsnog af te maken. Hij besliste de wedstrijd via D10 waardoor hij zich mag kronen tot de winnaar van de Dutch Darts Masters 2018.

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in