Deelnemers World Cup of Darts bekend: Chisnall in team Engeland

Nadat Zwitserland als laatste land hun team voor de World Cup bekend had gemaakt is het complete deelnemersveld nu door de PDC bevestigd. Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld zullen ook dit keer weer Nederland vertegenwoordigen, terwijl Rob Cross zijn debuut zal maken voor Engeland. Dave Chisnall is Michael Smith voorgebleven op de wereldranglijst en dus zal ‘Chizzy’ voor de tweede keer mee doen.

Net als vorig jaar is Nederland als derde geplaatst, achter Schotland en Engeland. Peter Wright en Gary Anderson, vorig jaar uitgeschakeld in ronde 1, hopen dit jaar wel mee te doen om de titel. Australië maakt de top 4 compleet. Simon Whitlock en Kyle Anderson zullen het duo vormen en zijn daarmee ook gevaarlijke outsiders voor de titel.

Wales, de verliezend finalist van vorig jaar, zal dit jaar bestaan uit Gerwyn Price en Jonny Clayton. Clayton bewees dit jaar als dat hij een titel kan winnen en Price zal daarmee ook hopen dat ze het 1 plek beter zullen doen dan vorig jaar. Noord Ierland zal ook dit jaar bestaan uit Daryl Gurney en Brendan Dolan. Met premier league ervaring op zak zal Gurney gebrand zijn om een goed resultaat te halen. In het team van België maakt Ronny Huybrechts plaats voor Dimitri Van den Bergh. De wereldkampioen bij de jeugd zal zijn opwachting maken samen met Kim Huybrechts, die dit weekend de halve finale haalde op de Dutch Darts Masters. Oostenrijk maakt de top 8 compleet. Mensur Suljovic zal hierin worden bijgestaan door Zoran Lerchbacher.

Naast de 8 geplaatste landen zitten er bij de overige landen ook nog een aantal outsiders. Polen, vertegenwoordigd door Krzysztof Ratajski en Tytus Kanik, is zeker een team die je in de eerste ronde wilt vermijden. Ook Spanje (Cristo Reyes en Toni Alcinas), Ierland (Steve Lennon en William O’Connor) en Duitsland (Max Hopp en Martin Schindler) kunnen gaan verrassen.

Deelnemersveld
1 Schotland – Peter Wright & Gary Anderson
2 Engeland – Rob Cross & Dave Chisnall
3 Nederland – Michael van Gerwen & Raymond van Barneveld
4 Australië – Simon Whitlock & Kyle Anderson
5 Wales – Gerwyn Price & Jonny Clayton
6 Noord Ierland – Daryl Gurney & Brendan Dolan
7 België- Kim Huybrechts & Dimitri Van den Bergh
8 Oostenrijk – Mensur Suljovic & Zoran Lerchbacher

Brazilië – Diogo Portela & Bruno Rangel
Canada – John Part & Dawson Murschell
China – Momo Zhou & Xiaochen Zong
Tsjechië – Roman Benecky & Karel Sedlacek
Denemarken – Per Laursen & Henrik Primdal
Finland – Kim Viljanen & Marko Kantele
Duitsland – Max Hopp & Martin Schindler
Gibraltar – Dyson Parody & Justin Broton
Griekenland – John Michael & Veniamin Symeonidis
Hongkong – Royden Lam & Ho Yin Shek
Hongarije – Tamas Alexits & Nandor Bezzeg
Italië – Michel Furlani & Alessio Medaina
Japan – Seigo Asada & Haruki Muramatsu
Nieuw Zeeland – Cody Harris & Warren Parry
Polen – Krzysztof Ratajski & Tytus Kanik
Ierland – Steve Lennon & William O’Connor
Rusland – Boris Koltsov & Aleksandr Oreshkin
Singapore – Paul Lim & Harith Lim
Zuid Afrika – Devon Petersen & Liam O’Brien
Spanje – Cristo Reyes & Antonio Alcinas
Zweden – Daniel Larsson & Dennis Nilsson
Zwitserland – Andreas Fehlmann & Andy Bless
Thailand – Thanawat Gaweenuntavong & Attapol Eupakaree
Verenigde Staten – Larry Butler & Darin Young

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in