Loting World Cup of Darts: Nederland treft Gibraltar

In de O2 Arena, een aantal uur voor de premier league finale, is door Barry Hearn de loting voor de World Cup of Darts verricht. Nederland had hierin een geplaatste status waardoor ze de toplanden konden vermijden. Gibraltar rolde uiteindelijk uit de koker.

Team Gibraltar, bestaand uit Dyson Parody en Justin Broton, vormt dus de tegenstander voor Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld. Parody is hierbij geen onbekende voor Van Gerwen. In 2016 troffen zij elkaar op de Gibraltar Darts Open en Parody wist hier pas in de beslissende leg met 6-5 te verliezen. Vorig jaar verloor Gibraltar in de eerste ronde met 5-2 van Engeland, toen was Dylan Duo de partner van Parody.

In de tweede ronde verwacht vervolgens een mogelijk duel tegen Hongarije en Zuid Afrika. Net als vorig jaar zou Duitsland daarna de tegenstander kunnen zijn in de kwartfinale. Max Hopp en Martin Schindler moeten dan eerst wel weten af te rekenen met Zweden in de eerste ronde en Noord Ierland of Polen in ronde twee.

Onze zuiderburen werden aan een pittige tegenstander gekoppeld. Ierland, vertegenwoordigd door Steve Lennon en William O’Connor, zal door Kim Huybrechts en Dimitri Van den Bergh moeten worden overwonnen. Huybrechts zal hier zeker gebrand zijn om revanche te halen, nadat hij afgelopen weekend nog van Lennon verloor.

Schotland, geplaatst als nummer 1, zal het op moeten nemen tegen de Verenigde Staten. Gary Anderson en Peter Wright zullen hier proberen hun afgang van vorig jaar eningzins te herstellen. Engeland neemt het tenslotte op tegen Tsjechië, Wales zal moeten afrekenen met Thailand.

Volledige Loting 
WCOD Draw 2 512x170 - Loting World Cup of Darts: Nederland treft Gibraltar

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in