Trotse Van Gerwen na afloop van de finale: “Ik zal voorstellen of ik de trofee eens mag houden”

FOTO: Lawrence Lustig (PDC)

Afgelopen avond was de finale van de Premier League of Darts tussen Michael van Gerwen en Michael Smith. Na een absoluut fenomenale pot van de Nederlander wist hij voor de vierde keer zich te kronen als Premier League of Darts Champion. Na de wedstrijd spraken onze collega’s van RTL Darts met de kampioen!

Na een bliksemstart van de Nederlander zakte op het einde zijn gemiddelde wat weg: “Ik denk dat ik fenomenaal gooide tot aan de 8-2 gemiddeld. Toen zag ik in de laatste pauze dat ik dichtbij het wereldrecord zat en vanaf dat moment ging het minder, ik denk dat ik het teveel probeerde. Ik ben heel trots op mezelf want dit is toch de op één na grootste prijs die er is.”

“Ik was heel geconcentreerd. Wat wel opvallend was dat het bij het ingooien helemaal niet liep. Ik zei nog tegen mijn manager dat het totaal niet lukte en om dan twee van zulke partijen te gooien is gewoon heel lekker.”

Op de vraag of hij van slag was na wat mindere wedstrijden de afgelopen weken reageerde hij als volgt: “Ik ben niet gaan twijfelen aan mezelf de laatste tijd want dan ben je kwetsbaar. Ik heb het gewoon weer gedaan en ben super trots op mezelf.”

Met als prijzengeld een paar ton erbij was hij vanzelfsprekend tevreden: “Haha ja dat is altijd lekker toch. Helaas moet ik deze trofee wel weer inleveren maar misschien kan ik wel eens gaan voorstellen dat ik hem na 4x te hebben gewonnen eens mag houden.”

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in