Nicholson en Thornton zorgen voor dubbele plaatsing

Na een Nederlandse Premier League overwinning op donderdag mochten de Engelsen vandaag weer aan de bak. Een dubbel kwalificatietoernooi stond namelijk op het programma, dit keer voor toernooien in Gibraltar en Denemarken. Zeven spelers wisten zich voor beide toernooien te plaatsen, waaronder Paul Nicholson en Robert Thornton.

Gibraltar Darts Trophy
Voor de eerste keer dit jaar begon er een UK Qualifier voor de Euro Tour zónder James Wade aan de start. Door zijn goede resultaten heeft hij namelijk een geplaatste status weten te krijgen, waardoor hij zich niet door het kwalificatietoernooi vol valkuilen hoefde te worstelen. Adrian Lewis werd deze worsteling niet bespaard, al maakte hij het er ook goed van af. Hij rekende achtereenvolgens af met Ricky Evans (6-3) en Josh Payne (6-0), waardoor hij zich plaatste voor zijn vierde Euro Tour van het jaar. Steve Lennon wist zich voor zijn zesde toernooi op rij te plaatsen. Hiervoor rekende hij eerst nipt af met Scott Taylor (6-5) om vervolgens Ted Evetts met 6-2 te verslaan. Paul Nicholson en Jamie Lewis zetten hun goede vorm van de afgelopen weken voort door respectievelijk Ronnie Baxter (6-1) en Joe Murnan (6-5) in hun finale te verslaan.

Maar liefst 5 spelers zonder Tour Card kunnen ook een vliegticket naar Gibraltar gaan boeken. Michael Barnard, de nummer 1 van de challenge tour, was hier één van. Hij versloeg Steve Hine (6-4). Ook voormalig UK Open finalist en kwartfinalist op het WK van 2009, Barrie Bates, zorgde voor een terugkeer op de Euro Tour. In zijn finale versloeg hij Kevin Painter met maar liefst 6-0. Bekijk hier de resultaten van de laatste 36:
GDT18 2 - Nicholson en Thornton zorgen voor dubbele plaatsing

Danish Darts Open
Het tweede kwalificatie toernooi van de dag was een speciale. Voor het eerst zal de Euro Tour naar Denemarken gaan en veel spelers zullen hier dan ook bij willen zijn. Net als voor de Gibraltar Darts Trophy wist Adrian Lewis dit voor elkaar te krijgen. Dit keer waren Harry Ward (6-1) en Mark Webster (6-4) de spelers die hem niet van kwalificatie af konden houden. Paul Nicholson liet ook zien dat hij dit jaar goed in vorm is. Door Luke Woodhouse (6-3) en Dave Prins (6-2) te verslaan verzekerde hij zich van zijn vierde toernooi van het jaar.

Naast de twee al genoemde spelers wisten ook Steve West, Chris Dobey, Robert Thornton, Adam Huckvale en Brendan Dolan zich door beide kwalificatietoernooien heen te werken. Laatstgenoemde deed dit door Adam Hunt (6-2) en Stephen Burton (6-3) te verslaan. Tenslotte wist ook Steve Beaton Denemarken te halen. Hij versloeg in zijn finale Jason Cullen met 6-3. Bekijk hier de resultaten van de laatste 36:
DDO18 2 - Nicholson en Thornton zorgen voor dubbele plaatsing

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in