Josh Payne weet te verrassen en wint Players Championship 12

FOTO: PDC

Vandaag stond weer in het teken van de Players Championship in Milton Keynes. Na de overwinning gisteren gingen we vandaag weer verder met een nieuwe dag in de Arena MK. Lees hieronder een verslag terug van de 12de editie van de Players Championship dit jaar!

Voor de 24-jarige Josh Payne was vandaag weer een dag om nooit te vergeten. Hij wist vandaag te verrassen door in de Finale met 6-5 te winnen van Peter Wright. Zijn dag begon gelijk lastig want in de eerste ronde werd hij gekoppeld aan Steve West. Hij wist met 6-1 te winnen. In de tweede ronde trof hij de Oostenrijker Zoran Lerchbacher en ook deze partij werd gewonnen door Payne met 6-4. Bij de laatste 32 stond hij tegenover Nederlander Christiaan Kist. Hij wist hem met 6-2 te verslaan. Ook bij de laatste 16 moest Mervyn King eraan geloven. Hij verloor met maar liefst met 6-0 van Payne. In de kwartfinale trof hij Jonny Clayton en won met 6-2 waarna hij in de halve-finale met 6-4 won van Ian White. In de finale wist ‘Snakebite’ hem direct te breaken maar dankzij een goed herstel ging hij er na een decider alsnog met de winst vandoor.

Bekijk hier de spannende finale terug:

Nadat we bij de vorige edities nogal werden verwend met Nederlands succes viel dat helaas vandaag tegen. Met als grote afwezige Michael van Gerwen moesten we het vandaag hebben van onder andere Jelle Klaasen en Benito van de Pas. Beide heren verloren in de tweede ronde (Klaasen 3-6 Mansell & Van de Pas 5-6 Brown. In diezelfde ronde verloren ook Dekker (4-6 Wright), Wattimena (5-6 Woodhouse), Meulenkamp (2-6 De Graaf) en Noppert (5-6 Justicia). Een ronde verder bij de laatste 32 moesten we afscheid nemen van Kist (2-6 Payne) en De Graaf (3-6 Webster). De Nederlander die het verste wist te komen werd uitgeschakeld bij de laatste 16. De Zwaan verloor met 3-6 van Dolan.

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in