Van den Bergh komt net langs Anderson, Suljovic schakelt Wright met gemak uit

FOTO: Lawrence Lustig (PDC)

Twee verrassende winnaars komen uit de halve finales van de German Darts Masters. Dimitri van den Bergh weet 7-6 te winnen van Gary Anderson en Mensur Suljovic verslaat Peter Wright met een verpletterende 8-2!

Dimitri van den Bergh vs. Gary Anderson
Het is de eerste ontmoeting tussen deze 2 spelers en na een spectaculaire win over Michael van Gerwen staan alle ogen gericht op de belg Dimitri van den Bergh. Kan hij ook langs Gary Anderson komen en een finaleplaats veroveren in het stadion van Schalke 04?
De wedstrijd begint met een vroege break van Gary Anderson in de eerste leg. Hierna gaan alle legs met de darts mee. Totdat de dansende belg eindelijk weet terug de breken in de 10e leg om het gelijk te maken met een stand van 5-5.
Alles in de eerste helft van deze, tot nu toe niet zo bijzondere, halve finale werden gewonnen door degene die hem begint. Dat lijkt compleet omgedraaid na de pauze en we zien 5 breaks na elkaar. Van Den Bergh gooit een 124 finish met Anderson wachtend op dubbel 4 om een beslissende leg te forceren.
Met een 180 gevolgd door een 140 neemt Van den Bergh meteen het initiatief in deze laatste leg, die hij mocht beginnen. Met een fantastische 125 om 56 over te laten, waar Gary nog op 266 staat, lijkt het niet meer mis te kunnen gaan voor Dimitri. Zijn eerste dart gaat nerveus in dubbel 20 waar hij een enkele zoekt. Dit laat 16 over en de dubbel 8 is geen probleem om een finaleplek te veroveren!

Mensur Suljovic Vs Peter Wright
Mensur Suljovic opent deze tweede halve finale direct met een break, waarna er een kleine pauze wordt ingelast omdat Wright klaagt over wind op het podium. Scheidsrechter George Nobel doet kort onderzoek en laat het spel alsnog verdergaan.
Het lijkt erop dat Wright hier niet blij mee is en zijn frustratie is duidelijk merkbaar in zijn spel. Hier kan Mensur handig gebruik van maken en hij komt zelfs tot 6-0 voor.
In leg 7 kan Wright eindelijk zijn naam op het scorebord zetten via een 14 dart leg break. Deze break mag alleen niet zoveel uitmaken, want Suljovic breakt direct terug, waarmee de score 7-1 is als de spelers kort gaan pauzeren.
Na de pauze lijkt Wright nog niet op te geven, en gooit 120 uit om wederom de break te plaatsen. 7-2.
Wright weet in de 10e leg net geen 130 uit te gooien, waar hij dubbel 16 op een haar mist. Suljovic staat klaar op 68 om die makkelijk met trippel 20 en dubbel 4 uit te gooien en zijn finaleplaats te verzekeren.

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in