Labanauskas pakt ALLE(!) Scandinavische tickets voor EuroTour

Gistermiddag (vrijdag) stond het derde Scandinavische dartsweekend op het programma. Dit keer reisden de darters uit Scandinavie en de Baltische Staten naar Finland. Gisteren werden de tickets voor EuroTour 7 en 9 vergeven. Heel spannend werd het niet:

European Tour Qualifier 7:
Eenentwintig darters begonnen aan de strijd voor dat ene ticket naar het EuroTour podium. Dit keer stond een mooi snoepreisje naar Gibraltar op het programma. De winnaar kwalificeerde zich namelijk voor de Gibraltar Darts Trophy. De eerste ronde bevatte, vanwege het lage aantal deelnemers, veel ‘BYE’s’. De enige IJslander die voor het ticket streed strandde in de eerste ronde. Vitor Charrua verloor namelijk van de Let Madars Razma zonder een leg te halen (6-0). In de tweede ronde barstte het spektakel los. Zo verloor Dennis Nilsson uit Zweden onverwachts van Tatu Pehkonen met 5-6. Ook wist Marko Kantele niet te winnen. Hij verloor van landgenoot Par Riihonen (6-3). In de kwartfinale konden mooie affiches niet meer vermeden worden. De nummer 2 van de PDCNB-ranking, en dus virtueel op een wk-ticket staat, Daniel Larsson verloor in een titanenstrijd van Madars Razma met een leg verschil (6-5). Teuvo Haverinen wist Par Riihonen te verslaan (6-5) wat er voor zorgde dat er een opvallende naam de halve finales binnenstroomde. De eerste halve finale ging tussen Madars Razma, tevens TourCard-houder, en Magnus Caris. De man uit Letland trok aan het langste eind en won met 6-3. De andere halve finale ging tussen de onverwachte Teuvo Haverinen en de man in topvorm: Darius Labanauskas. De man uit Litouwen gaf Haverinen geen sprankeltje hoop en won met 6-0. Hierdoor ging de finale tussen Labanauskas en Razma. Labanauskas liet zijn vorm opnieuw blijken en slachtte Madars Razma met ruime cijfers af (6-1). Dit betekent dat Darius Labanauskas zich kwalificeert om op 8 juni aan de Gibraltar Darts Trophy mee te doen.

Halve Finale:
Madars Razma 6-3 Magnus Caris
Darius Labanauskas 6-0 Teuvo Haverinen

Finale:
Darius Labanauskas 6-1 Madars Razma

European Tour Qualifier 9:
Later die avond stonden vierentwintig man aan de start van het kwalificatietoernooi voor de European Darts Matchplay in Hamburg. Meteen al in de eerste ronde werden een aantal belangrijke beslissingen gemaakt. Zo kon Marko Kantele het duel niet winnen van Madars Razma (6-4) en lukte het Dennis Nilsson niet te winnen van Heikki Hyvonen. Ook belangrijke namen op de PDCNB-tour als Niels Heinsoe en Oskar Lukasiak lukte het niet de tweede ronde te bereiken. Ook ronde twee zorgde voor een aantal verassingen. Madars Razma, die eerder die dag nog in de finale stond, verloor van Daniel Larsson met 6-3. Ook de Deen Per Laursen lukte het niet de derde ronde te bereiken. Hij verloor zonder een enkele leg te winnen van Teuvo Haverinen (6-0). In de kwartfinale werden opnieuw grote namen uitgeschakeld: Kim Viljanen kon niet winnen van Daniel Larsson (6-0). Ook Ulf Ceder en Tatu Pehkonen werden uitgeschakeld. Wat volgde waren twee mooie halve finales: Daniel Larsson nam het op tegen Darius Labanauskas, maar kon, net zoals iedere andere darter op vrijdag, niet winnen van de man uit Litouwen. Hij verloor met 6-2. De andere halve finale ging tussen Magnus Caris uit Zweden en Henrik Primdal. Primdal zal komend weekend met Per Laursen aan de World Cup of Darts meedoen, maar wist niet te winnen van Caris (6-3). Opnieuw stond Darius Labanauskas in de finale en opnieuw trok de BDO-WK-ganger aan het langste eind. Hij won met 6-4 van de Zweed en bleef dus de gehele vrijdag ongeslagen.

Halve Finale:
Magnus Caris 6-3 Henrik Primdal
Darius Labanauskas 6-2 Daniel Larsson

Finale:
Darius Labanauskas 6-4 Magnus Caris

European Tour Qualifier 10:
Op zaterdagavond werd de laatste EuroTour Qualifier van het weekend gespeeld. De winnaar kwalificeerde zich voor de German Darts Championship in Hildesheim op 31 augustus. Vierentwintig man stonden aan de start van het kwalificatietoernooi. Subtoppers als Mindaugas Barauskas en Par Riihonen haalde de tweede ronde niet. Ook Vesa Porkola, de man die de halve finale behaalde op het afgelopen PDCNB-ranking toernooi, wist niet te winnen. Ook in de tweede ronde vlogen er een aantal goede darters uit het toernooi. Niels Heinsoe verloor met 6-0 van Marko Kantele, Ulf Ceder kon niet winnen van Dennis Nilsson (6-1), Magnus Caris verloor met 6-3 in een titanenstrijd van Madars Razma en Kim Viljanen versloeg Tatu Pehkonen (6-4). In de kwartfinale konden de goede spelers elkaar niet meer vermijden. Zo nam Marko Kantele het op tegen Dennis Nilsson, en won (6-0), en wist Darius Labanauskas te winnen van Kim Viljanen (6-5). Madars Razma werd verrassend uitgeschakeld door Oskar Lukasiak uit Zweden (6-2). Wat volgde waren de halve finales. Marko Kantele nam het op tegen Oskar Lukasiak. De Zweed won opnieuw van een hoogstaande speler, dit maal met een 6-4 overwinning. In de andere halve finale werd Dennis Nilsson afgeslacht door Darius Labanauskas (6-1). In de finale was het opnieuw Darius Labanauskas die aan het langste eind trok. De man uit Litouwen won met 6-4 van Oskar Lukasiak en mag toekijken naar drie mooi avonturen in Europa.

Halve Finale:
Marko Kantele 4-6 Oskar Lukasiak
Darius Labanauskas 6-1 Daniel Larsson

Finale:
Darius Labanauskas 6-4 Oskar Lukasiak

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in