Nederland gemakkelijk naar de kwartfinale, ook België, Engeland en Duitsland door

Afgelopen avond werden de laatste 4 partijen voor de tweede ronde gespeeld. Nederland en Engeland kwamen onder meer in actie. Lees hier alles terug van de avondsessie.

België (7) vs Finland
De eerste partij van de avond ging tussen België en Finland. Voor België speelden Kim Huybrechts en Dimitri van den Bergh en voor Finland Marko Kantele en Kim Viljanen.

De eerste singlepartij ging tussen Kim Huybrechts en Marko Kantele. Huybrechts begon de wedstrijd en dat deed hij door zijn eigen leg via D10 te houden. In de tweede leg miste Kantele 3 darts op de dubbel, Huybrechts profiteerde door 81 uit te gooien voor de break. Met een 96-finish in 14 darts verzilverde de Belg de break en leidde met 3-0. Kantele miste in zijn eigen leg wederom darts op de dubbel, dit keer 2 pijlen op tops. Huybrechts maakte er weer gebruik van door 76 in 2 darts uit te gooien voor een 4-0 overwinning.

De tweede singlepartij ging tussen Dimitri van den Bergh en Kim Viljanen. Het begon was nog erg nerveus van beide heren. Het was Van den Bergh die 7 darts op de dubbel miste, Viljanen won uiteindelijk de leg in 23 darts. Met een 13-darter hield Van den Bergh keurig zijn eigen leg. Via D7 wist Van den Bergh de break te pakken. Met de derde 13-darter op een rij verzilverde ‘The Dreammaker’ de break; 3-1. In de vijfde leg miste Viljanen D16 voor een 68-finish om in de wedstrijd te blijven, met een 43-finish won Van den Bergh met 4-1 en daarmee gaat België door naar de kwartfinales.

Engeland (2) vs Singapore
De tweede partij van de avond ging tussen Engeland en Singapore. Voor Engeland speelden Rob Cross en Dave Chisnall en voor Singapore Paul Lim en Harith Lim.

De eerste singlepartij ging tussen Rob Cross en Paul Lim. Lim begon fantastisch door de eerste 2 legs in 14 en 13 darts te winnen. In de derde leg miste Lim een 122-finish op de bull. Cross profiteerde door D1 te gooien. Met een 12-darter wist Cross er 2-2 in legs van te maken. Cross miste in de vijfde leg een 86-finish op de bull, Lim hield via tops zijn eigen leg. In de zesde leg miste Cross 4 darts op de dubbel, doordat Lim 180 had gegooid kreeg hij de kans op 53 en die benutte de 64-jarige darter! Lim verraste daarmee de wereldkampioen met een 4-2 overwinning en zette daarmee Singapore op een 1-0 voorsprong.

De tweede singlepartij ging tussen Dave Chisnall en Harith Lim. Het begin van de wedstrijd ging erg gelijk op, omdat Harith Lim erg lang bijbleef. Tot leg 5 gingen alle legs met de darts mee. In de zesde leg miste Lim een 67-finish op D16 om er 3-3 van te maken, Chisnall profiteerde door 60 uit te gooien en won daarmee 4-2.

Door de overwinning van Chisnall kwam er een allesbeslissende koppelwedstrijd. De eerste 2 legs gingen met de darts mee. In de derde leg miste Singapore 4 darts op de dubbel, Cross wist via tops naar 2-1 te breaken. In de vierde leg miste Harith Lim een 82-finish om terug te breaken, via D11 kwam Engeland op een 3-1 voorsprong. In de vijfde leg miste Singapore wederom 3 darts op de dubbel, Chisnall strafte het af door 52 uit te gooien voor een 4-1 overwinning. Hiermee ging Engeland toch door naar de kwartfinales.

Noord-Ierland (6) vs Duitsland
De derde partij van de avond ging tussen Noord-Ierland en Duitsland. Voor Noord-Ierland speelden Daryl Gurney en Brendan Dolan en voor Duitsland Max Hopp en Martin Schindler. In 2017 troffen Noord-Ierland en Duitsland elkaar in de eerste ronde. Hier ging Duitsland er met een 5-4 overwinning vandoor.

De eerste singlepartij ging tussen Daryl Gurney en Martin Schindler. Gurney opende de wedstrijd met een 80-finish in een 21 dart leg. Meteen gevolgd door een break om het 2-0 voor de Noord-Ier te maken, waarmee hij het Duitse publiek steeds stiller maakte. De 3e leg werd wederom gewonnen door Gurney met een 13-darter op D12. In de 4e leg miste Schindler D20 om 110 uit te gooien, waarna Gurney zonder problemen 52 uitgooide om de 4-0 Whitewash compleet te maken. 1-0 voor de Noord-Ieren.

De tweede singlepartij ging tussen Brendan Dolan en Max Hopp. De voorsprong ging als eerste naar Dolan, die de eerste leg breakt door 56 uit te gooien. Hopp plaatste de break direct terug en won ook de 2 volgende legs waarmee hij 3-1 voorkwam. Hierna wist Brendan Dolan weer terug te komen naar 3-3, om een beslissende leg te forceren. Hopp begon de laatste leg. Dolan wist in deze leg 1 dart te krijgen voor de wedstrijd op D12, die aan de buitenkant belandde, hierdoor kon Hopp via dubbel 8 de wedstrijd winnen; 1-1.

Dankzij de winst van Hopp kwam er nog een beslissende koppelwedstrijd om te beslissen wie de plek in de kwartfinale ging pakken. Een D20 van Schindler en een 14 finish van Hopp bracht Duitsland in deze beslissende wedstrijd in het begin op 2-0 voor. Hierna was de beurt aan Noord-Ierland om legs op het bord te zetten. Eerst Dolan via een 43 finish en in de 4e leg brak Gurney met een mooie 112 finish en een 15 dart leg. Het publiek besloot zich hierna nog eens extra achter hun helden te zetten. Dit werkte goed voor het Duitse team, waarin wederom beide Duitse spelers weer een leg op hun naam konden zetten. Duitsland won deze koppelwedstrijd met 4-2. Gevolgd door een uitzinnig publiek en zichtbare emoties bij de spelers. Duitsland wint deze 2e ronde en als volgende staat titelfavoriet Nederland op hen te wachten.

Nederland (3) vs Zuid-Afrika
De laatste partij van de avond ging tussen Nederland en Zuid-Afrika. Voor Nederland speelden Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld en voor Zuid-Afrika Devon Petersen en Liam O’Brien.

De eerste singlepartij ging tussen Michael van Gerwen en Liam O’Brien. Vanaf het begin was meteen te merken dat O’Brian het vooral een eer vond om het op tv op te nemen tegen ”de grote” van Gerwen. De eer is ook alles wat hij zou krijgen in deze wedstrijd, want MvG raasde erdoorheen met een 4-0 overwinning. In de 2e leg begon hij met een 180 en een 177, waarmee alleen een 144 finish nodig was om een magische 9-darter te gooien. Helaas ging dit mis bij de 7e dart. Opvallend was dat Michael de eerste 3 legs allemaal via dubbel 2 uitgooide. 1-0 voor Nederland

In de tweede partij nam van Barneveld het op tegen Petersen. In de eerste leg, die Peterson mocht beginnen, kreeg de Zuid-Afrikaan 1 pijl op de Bullseye om de leg te winnen, die de 25 in ging. Hierna was het net als in de eerste wedstrijd een volledig Nederlands feestje. Barney raasde door de wedstrijd heen en won ook met gemak met 4-0 van Devon Petersen.

Dit was alweer de derde whitewash op rij van de Nederlanders op dit toernooi, die in alle wedstrijden slechts 2 pijlen op een dubbel tegen hebben gehad.

 

Overzicht avondsessie

Belgie (7) 2-0 Finland
Engeland (2) 2-1 Singapore
Duitsland 2-1 Noord-Ierland
Nederland (3) 2-0 Zuid-Afrika

 

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in