Wales en Australië dankzij koppelwedstrijd door, Japan verslaat ook Canada

FOTO: Kelly Deckers (PDC)

Afgelopen middag werden de eerste 4 partijen voor de tweede ronde gespeeld. De tweede ronde staat in het teken van twee singles en indien nodig een beslissende koppelwedstrijd. Lees hier alles terug van de middagsessie. 


Wales (5) vs Zwitserland
De eerste wedstrijd die ingepland was in de middagsessie ging tussen Wales en Zwitserland. Voor Wales speelden Gerwyn Price en Jonny Clayton en voor Zwitserland Alexander Fehlmann en Andy Bless.

De eerste singlepartij ging tussen Gerwyn Price en Alexander Fehlmann. De Zwitser begon uitstekend door de eerste twee legs in 16 en 14 darts te pakken. In derde leg miste Fehlmann 3 darts op de dubbel voor een 3-0 voorsprong, Price profiteerde en gooide 88 uit voor de rebreak. Met een 76-finish hield de Welshmen zijn eigen leg en kwam terug tot 2-2. Vervolgens gingen alle legs met de darts mee. In de beslissende leg miste Price 4 matchdarts, Fehlmann strafte het af door D2 te gooien voor een 4-3 overwinning en zette daarmee Zwitserland op 1-0.

De tweede singlepartij ging tussen Jonny Clayton en Andy Bless. Clayton miste een 54-finish, maar Bless wist niet 69 niet uit te gooien omdat hij 2 darts op de dubbel miste. Via D1 hield Clayton zijn eigen leg. Bless miste in zijn eigen leg 2 darts op D8, Clayton profiteerde met een 76-finish. Met een 16-darter wist Clayton op matchpoint te komen. Met een 61-finish wist ‘The Ferret’ de wedstrijd simpel met 4-0 te winnen.

Doordat Clayton zijn single won moest er een beslissende koppelwedstrijd gespeeld worden. Zwitserland begon goed door met een 180 en een 27-finish op 1-0 te komen. In de tweede leg miste Zwitserland 5 darts op de dubbel, Clayton wist via D1 er 1-1 van te maken. Wales ging vervolgens beter spelen en brak Zwitserland met een 17-darter naar 2-1. Price wist via D4 de break te verzilveren. Met een 56-finish wist ‘The Iceman’ de winst in veilige handen te stellen (4-1) en zo gaat Wales naar de kwartfinales.

Australië (4) vs Spanje
De tweede wedstrijd die ingepland was in de middagsessie ging tussen Australië en Spanje. Voor Australië speelden Simon Whitlock en Kyle Anderson en voor Spanje Cristo Reyes en Antonio Alcinas.

De eerste singlepartij ging tussen Simon Whitlock en Cristo Reyes. Reyes hield zijn eigen leg met een knappe 106-finish. Met een 16-darter wist Whitlock ook zijn eigen leg te houden. Whitlock gooide in de leg van Reyes 180 en finishte 50 voor de break. Whitlock wist de break niet te verzilveren, omdat hij 2 darts op de dubbel miste. Reyes wist D10 te gooien voor de rebreak. Met een 53-finish kwam ‘The Spartan’ weer op voorsprong; 3-2. In de zesde leg miste Whitlock wederom zijn kansen op de dubbel, Reyes wist via tops 4-2 te winnen en zet daarmee Spanje op een 1-0 voorsprong.

De tweede singlepartij ging tussen Kyle Anderson en Antonio Alcinas. Anderson begon sterk, maar miste 8 darts op de dubbel waardoor Alcinas via D8 brak. In de tweede leg miste Alcinas tops voor een 104-finish, via D10 wist Anderson meteen terug te breaken. Met een 81-finish hield Anderson zijn eigen leg en kwam op een 2-1 voorsprong. Via D2 pakte Anderson de break en kwam zo op matchpoint; 3-1. Met een fantastische 170-finish won ‘The Orginal’ de wedstrijd met 4-1 en zet daarmee de stand op 1-1.

Er moest dus wederom een beslissende koppelpartij komen. Spanje begon de koppelwedstrijd en via Reyes met een 64-finish kwamen ze op 1-0. Alcinas miste een 80-finish om te breaken, Whitlock wist D10 te gooien voor 1-1. Spanje miste in de derde leg 4 darts op de dubbel, Anderson wist te profiteren door D5 te gooien voor de break. Met een 13-darter kwam Australië op een 3-1 voorsprong. Spanje hield vervolgens hun eigen leg om terug te komen tot 3-2. In de zesde leg miste Anderson 2 matchdarts op tops, Alcinas wist D4 te gooien voor 3-3. In de beslissende leg wist Anderson twee beurten met twee triples te gooien. Het was Whitlock die 70 uitgooide met 2 pijlen en daarmee won Australië de koppelpartij met 4-3 en de wedstrijd met 2-1 van Spanje.

Japan vs Canada
De derde wedstrijd die ingepland was in de middagsessie ging tussen twee ongeplaatste landen; Japan en Canada. Voor Japan speelden Seigo Asada en Haruki Muramatsu en voor Canada John Part en Dawson Murschell.

De eerste singlepartij ging tussen Seigo Asada en John Part. De eerste 2 legs gingen met de darts mee. In de derde leg miste Asada 2 darts op D16 voor zijn eigen leg, Part strafte het af door 68 uit te gooien voor de break. Met een 19-darter verzilverde ‘Darth Maple’ de break en kwam op een 3-1 voorsprong. Met een 13-darter bleef Asada in de wedstrijd door terug te komen tot 3-2. Asada stond in de leg van Part na 9 darts op D18, uiteindelijk werd het een 16-darter voor 3-3 en de rebreak. Asada wist in de beslissende leg beter te scoren dan Part en dat resulteerde ook in een 4-3 overwinning voor de Japanner.

De tweede singlepartij ging tussen Haruki Muramatsu en Dawson Murschell. Muramatsu begon goed door Murschell meteen in de eerste leg te breaken. Muramatsu verzilverde de break met een 18-darter. Murschell miste in de derde leg 4 darts op de dubbels, via tops kwam Muramatsu op 3-0. Murschell miste een 119-finish op D13 om in de wedstrijd te blijven, via een 48-finish sloot ‘Rising Sun’ de wedstrijd af en zo gaat Japan sinds 2013 weer naar de kwartfinales van de World Cup of Darts.

Schotland (1) vs Brazilië
De laatste wedstrijd die ingepland was in de middagsessie ging tussen Schotland en Brazilië. Voor Schotland speelden Peter Wright en Gary Anderson en voor Brazilië Diogo Portela en Bruno Rangel.

De eerste singlepartij ging tussen Peter Wright en Diogo Portela. Wright kreeg meteen een breakkans, maar miste D15. Portela wist D10 te raken voor een 1-0 voorsprong. Met een 81-finish hield Wright zijn eigen leg. Met een knappe 111-finish brak Wright naar 2-1. Portela miste in de vierde leg 3 darts op tops, Wright strafte het af en gooide tops wel voor een 3-1 voorsprong. In de vijfde leg gooide Wright een 15-darter voor een 4-1 overwinning op de Braziliaan Diogo Portela.

De tweede singlepartij ging tussen Gary Anderson en Bruno Rangel. Anderson begon erg goed aan de partij door de eerste leg in 14 darts te pakken. Met een 62-finish wist Anderson te breaken naar een 2-0 voorsprong. Met een 17-darter kwam Anderson op matchpoint; 3-0. In de vierde leg miste Rangel 4 darts op de dubbel om nog een leg te pakken. Het was Anderson die via D2 met 4-0 won en zo gaat Schotland ook naar de kwartfinales.

Overzicht middagsessie:
Wales (5) 2-1 Zwitserland
Australië (4) 2-1 Spanje
Japan 2-0 Canada
Schotland (1) 2-0 Brazilië

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in